Het vredespad is officieel geopend middels een demonstratie van de goedmaak-coaches zelf, waarbij de kinderen letterlijk stapje voor stapje hun conflicten hebben bijgelegd.
Het vredespad is officieel geopend middels een demonstratie van de goedmaak-coaches zelf, waarbij de kinderen letterlijk stapje voor stapje hun conflicten hebben bijgelegd.

Goedmaak-coaches opgeleid bij basisschool De Empel in Erp

Onderwijs 673 keer gelezen

ERP | Skipov basisschool De Empel uit Erp is de allereerste school in Nederland die het programma Vredespad van de wonderwoordenwinkel heeft afgerond. Na een intensief trainingstraject zijn zeventien goedmaak-coaches er klaar voor om andere kinderen over het vredespad te leiden. Op vrijdag 11 maart is op de Erpse school het vredespad geopend.

De woorden en vaardigheden waarmee iemand een conflict niet uit de weg gaat, maar leert bijleggen, omvatten de kern van het programma. Sommige kinderen zijn goed in het oplossen van conflicten en kunnen prima voor zichzelf opkomen. Andere kids weten na jaren nog steeds niet wat te doen bij een ruzie. De kinderen krijgen door dit programma al op jonge leeftijd de juiste taal aangereikt waarmee conflicten tot een goed einde kunnen worden gebracht

Dubbel effectief
Door leerlingen in de bovenbouw op te leiden tot goedmaak-coach wordt een dubbel effect gecreëerd: oudere leerlingen leren hoe ze andere kinderen over het vredespad kunnen leiden als een mediator. Maar ook kunnen ze de jongere kinderen helpen en inspireren hun problemen zelf op te lossen. Zo ontstaat een krachtige wisselwerking tussen de leerlingen zelf. Op 11 maart hebben alle groepen van de Empel kennis gemaakt met het vredespad. Kinderen leerden het belang van een veilige sfeer en ontdekten welke rol de goedmaak-coach voor hen kan spelen. Het vredespad is officieel geopend middels een demonstratie van de goedmaak-coaches zelf, waarbij de kinderen letterlijk stapje voor stapje hun conflicten hebben bijgelegd.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant