De Blauwe Kei op de huidige locatie.
De Blauwe Kei op de huidige locatie.

Verhuizing Blauwe Kei opnieuw onder de loep

Kunst en cultuur 138 keer gelezen

VEGHEL | Er lijkt een opening gekomen in de impasse die is ontstaan rond de verhuizing van Theater De Blauwe Kei naar de Noordkade. Een speciale werkgroep gaat twee voorgestelde scenario's met elkaar vergelijken.

Lange tijd leek een verhuizing van het theater van de baan te zijn doordat de gemeente Veghel en het bestuur van De Blauwe Kei tegenover elkaar kwamen te staan met hun ideeën over de invulling van het nieuwe theater. De gemeente wilde wel bouwen aan de Noordkade, maar alleen een zogenoemde middenzaal, zonder extra kleine zaal. De Blauwe Kei is daar fel op tegen en vindt dat er zonder extra kleine zaal geen sprake is van een volwaardig theater.
"Maar we zijn steeds met elkaar in gesprek gebleven", zegt wethouder Riny van Rinsum, "met deze positieve wending als gevolg. Wij als college hebben eind 2015 gezegd dat een - fysieke - kleine zaal erbij geen haalbare kaart was. De Blauwe Kei zegt dat dit wel kan."
Om dit te onderzoeken, wordt er een speciale werkgroep ingesteld die bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting CHV, De Blauwe Kei en Bouwbedrijf Van de Ven. "Als zij kunnen aantonen dat de exploitatie wel haalbaar is, gaan we verder kijken", aldus Van Rinsum.
Het college van burgemeester en wethouders heeft een raadsinformatienota naar de raad gestuurd. Het komt erop neer dat er op dit moment twee scenario's met elkaar worden vergeleken: nieuwbouw middenzaal en kleine zaal in Petfood 2 en het scenario nieuwbouw middenzaal en programma in bestaande ruimten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant