Marc en Sandra de Wit met de eerste asperges van het seizoen.
Marc en Sandra de Wit met de eerste asperges van het seizoen.

Eerste verse asperges na warme winter

Zakelijk 329 keer gelezen

MARIAHEIDE | Ze zijn er weer! In Mariaheide hebben Marc en Sandra de Wit de allereerste asperges van het seizoen geoogst.

Rond Kerstmis was het in het nieuws: de asperges waren al aan het uitlopen. Na een heel warme decembermaand werden hier en daar al asperges geoogst. Dit waren slechts enkele stengels, daarna is het kouder geworden en bleven de planten gelukkig in rust.

Ondertussen is het half maart en zijn de eerste voorjaarsasperges alweer geoogst in Mariaheide. Marc en Sandra de Wit telen de asperges in tunnels, waar ze door zonnewarmte en grondverwarming eerder uitschieten dan de aspergeplanten die buiten staan.

Asperges en lente horen bij elkaar. De asperge is een typische lente-groente, die slechts enkele maanden per jaar te koop is. "Veel mensen zitten dan ook op de eerste asperges te wachten en zijn blij als ze er weer zijn", vertelt Sandra de Wit. "Na alle stevige winterkost, is de verfijnde smaak van asperges weer een zeer welkome afwisseling op de keukentafel. Met asperges zijn zoveel gerechten te maken dat er voor iedereen wel wat lekkers van te maken is, maar de meeste mensen houden toch van traditioneel: asperges met ham en eieren".

Meer informatie
De verse asperges zijn alweer bij de vernieuwde boerderijwinkel te krijgen. Klanten kunnen terecht bij Aspergekwekerij Marc & Sandra de Wit aan de Wilsvoortweg 3 in Mariaheide. Voor meer informatie over het bedrijf van Marc en Sandra kijk op de website www.dewitasperges.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant