Afbeelding
Rob van der Ven: 'Iedereen heeft blessures of schorsingen' (Foto: Peter Kuijpers)

Rob van der Ven: 'Periode-2 mag DAW niet meer uit handen geven'

Voetbal 213 keer gelezen

SCHAIJK - DAW is de grootste kandidaat voor periode-2. Als de ploeg uit Schaijk tweede paasdag wint bij Hapse Boys, is de buit binnen. Maar tevens naderde DAW koploper Rhode tot op drie punten. Rhode vertoont de laatste weken wat vermoeidheidsrimpels. De laatste kilometers naar de finish in mei zijn aangebroken, wie hapert haakt af.

Door Peter Kuijpers

Afgelopen zondag leverde DAW slechts één puntje op bij Boekel Sport. Een jaar geleden zou dit een prima resultaat geweest zijn voor de ploeg uit Schaijk. Nu werden het gezien de stand op de ranglijst twee punten verlies. Toch vond Rob van der Ven, trainer DAW, het een sportieve en leuke wedstrijd en roemde Boekel Sport doelman Michiel Merks.

Druk
De Schaijkenaren bevinden zich momenteel in een heel andere wereld. Waar in vorige seizoenen vaak naar onderen werd gekeken staan de oranjemannen plots op drie punten afstand van koploper Rhode. Om te vergelijken op 22 maart 2015 stond DAW op de derde plek van onderen met alleen Berghem Sport en Festilent onder zich die later ook degradeerden. Van der Ven: "Afgelopen twee seizoenen hebben we in de strijd tegen degradatie met behoorlijk wat druk te maken gehad. Druk die we nu totaal niet hoeven voelen, omdat we lekker mee draaien. Het winnen van de tweede periode mogen we nu niet meer uit handen geven, dat kan wellicht nog wel wat druk geven. Voor de rest kunnen we lekker vrij uit voetballen en niets moet, alles mag."



Schaijkse vreugde en Udens verdiet (Foto Peter Kuijpers)

Dankbaar
Wat is de target of beter gezegd: hoe hoog ligt de lat in Schaijk. Verschuilen met deze uitmuntende lichting heeft geen zin. Van der Ven vervolgt: "We willen graag zo lang mogelijk mee blijven doen. In deze fase van de competitie heeft ieder team te maken met blessures en schorsingen. Ook wij ontkomen daar niet aan. Mooi om te zien dat de vervangers het zo goed oppakken en mee draaien met de rest van het team. Daarnaast kunnen we een beroep doen op een aantal talentvolle A1-spelers en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van", zegt Van de Ven resoluut.

Belangrijke spelers
Komende tegenstander is Volkel dat naar Den Heuvel komt in Schaijk. Een team met wisselende resultaten. "Zondag tegen Volkel treffen we een gelijkwaardige tegenstander waarbij details het verschil zullen maken. Beide teams hebben te kampen met een aantal belangrijke spelers die niet inzetbaar zijn. Ben benieuwd wie dit in de breedte het beste op kan vangen." Scheidsrechter is Stan Laarhoven uit Aarle-Rixtel en die fluit om 14.30 uur voor het begin.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant