John Evers (L) en Mark van de Staaij (R) organiseren op 8 en 9 april twee evenementen op de Noordkade.
John Evers (L) en Mark van de Staaij (R) organiseren op 8 en 9 april twee evenementen op de Noordkade.

Meeblèren met Nederlandse klassiekers en een avond 'freestylen'

Algemeen 253 keer gelezen

VEGHEL | Café Abbey Road en Unit 11 hebben de handen ineen geslagen. Ze organiseren op vrijdag 8 en zaterdag 9 april twee totaal verschillende feesten in de Koekbouw op de Noordkade. "Het dak gaat er twee dagen vanaf", aldus de organisatie.

John Evers (eigenaar Abbey Road) en Mark van de Staaij (barman van het Veghelse café) hebben er zin in. "De vrijdag staat helemaal in het teken van Nederlandstalige muziek. John de Bever is een echte publiekstrekker, maar ook Henk Bernard is een bekende in zijn genre. De kaartverkoop verloopt voorspoedig en er zijn ook een hoop bezoekers van buiten de gemeente Veghel. Het wordt op beide dagen volle bak", vertelt John. De doelgroep is verschillend. Mark: "Op zaterdag is de doelgroep wat kleiner en jonger, maar daarom wordt het niet minder leuk. Het wordt een mooi feestje", verzekert hij. Zaterdagavond wordt een freestyle-avond. "Denk een beetje aan Pussy Lounge. Het is zeker niet alleen maar stampen. Er worden ook commerciële hits gedraaid. Zeer gevarieerd dus", legt Mark uit. Het optreden van Giocatori is bijzonder, want zij treden nog maar zelden op met hun freestyle set.

Tweeduizend per avond
In totaal kunnen er op beide avonden tweeduizend bezoekers binnen. Bij een succes is de kans op een vervolg groot. John: "Als wij merken dat er vraag naar is dan is dat zeker aan de orde." De mannen van Abbey kennende wordt het twee avonden volle bak feesten.

Kaarten zijn te koop bij Abbey Road, Primera Veghel, Tabaksspeciaalzaak van Roessel (Schijndel) en Texaco Bijvelds (Erp) of via de Facebook evenementenpagina's: Veghel goes Dutch & Vanavond gaan we los. Ook te vinden via de Facebookpagina van Abbey Road. Op vrijdag zijn er VIP-kaarten beschikbaar. Die zijn alleen te koop aan de bar van Abbey Road.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant