Melat Duman en haar man staan achter een groepje vaste klanten van Supervlaai Veghel.
Melat Duman en haar man staan achter een groepje vaste klanten van Supervlaai Veghel.

Nieuwe eigenaresse Supervlaai Veghel: 'Een droom die uitkomt'

Zakelijk 506 keer gelezen

VEGHEL | Supervlaai Veghel heeft sinds november vorig jaar een nieuwe eigenaresse. Melat Duman staat aan het roer van de gezellige winkel aan de Meijerijgaarde in Veghel. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin", vertelt ze tevreden.

Het is druk in de zaak van Melat. Haar man heeft zijn handen vol om alle klanten te voorzien van koffie, warme chocolademelk en een vlaaitje. "We hebben een hoop vaste klanten die hier dagelijks of wekelijks komen. Ze vinden het persoonlijke contact erg leuk en ik geniet daar ook van", vertelt Melat terwijl een man haar voor de grap laat schrikken. De sfeer is goed en de bezoekers kunnen buiten alles goed in de gaten houden. De reacties die de nieuwe eigenaresse heeft gehad sinds haar overname zijn positief en leuk. "Gelukkig wel", lacht ze. "Ik heb geen moment spijt van deze nieuwe stap in mijn leven. De klanten vinden het leuk dat ik dagelijks andere acties heb en dat ik niet te beroerd ben voor een praatje. Over het aantal klanten hoor je me niet klagen. Het loopt goed." Voor Melat is Supervlaai Veghel een droom die uitkomt. Ze is afkomstig uit een hele andere wereld. De financiële. "Ik heb 12 jaar bij de Rabobank in Veghel gewerkt. Door persoonlijke omstandigheden ben ik werkloos geraakt. Toen deze kans op mijn pad kwam, wist ik dat ik die met beide handen moest pakken. Mijn man helpt me wanneer hij vrij is."
Naast meer dan 50 verschillende vlaaien verkoopt Melat ook broodjes, ideaal voor de lunch. "De broodjes kunnen worden meegenomen of worden genuttigd in de winkel. Het kan best zijn dat ik me in de toekomst nog meer ga richten op de lunch. Wie weet met een eigen keukentje in de zaak, maar de vlaaien blijven het belangrijkste." Nu de lente voor de deur staat, begint het ijsseizoen ook langzaam op gang te komen. "Wij hebben 25 verschillende soorten schepijs. Daarnaast merken we dat er steeds meer vraag is naar vlaaien die lactose- en glutenvrij zijn. Eind van deze maand nemen we die op in ons assortiment."

Aanbiedingen
De vrolijke Melat, die ontegenzeggelijk een leuke band heeft met haar vaste klanten die zich in de winkel hebben verzameld, maakt veel gebruik van aanbiedingen. Iets wat haar klanten als prettig ervaren. "We hebben maandelijks een luxe vlaai in de aanbieding. De prijs verschilt per product. Wekelijks kan men terecht voor een vlaai van vijf euro. Elke week is er een andere in de aanbieding." Supervlaai doet ook aan bezorgen. Voor 2.50 euro wordt de bestelling thuisgebracht. "Als de bestelling groot is dan bezorg ik gratis hoor. Daar doen we niet moeilijk over. Pas had ik iemand in de winkel waarvan de moeder 100 werd. Hij bestelde twaalf vlaaien, die worden dan uiteraard gratis bezorgd." Dat was overigens niet alles. Melat deed er spontaan een bos bloemen bij. "Hoe vaak hoor je nog dat er iemand 100 wordt", lacht ze.

Supervlaai Veghel is maandag tot en met donderdag geopend van 08.00 uur tot 17.30 uur. Op vrijdag van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Rond Pasen zijn er een aantal speciale acties. Zo staat er een vaas in de winkel met paaseieren. Bezoekers mogen het aantal eieren raden en maken zo kans op een waardebon en de eieren in de vaas. Voor meer info kijk op: www.facebook.com/supervlaaiveghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant