Joey Schuurmans ergens in hartje Oss (Foto: Peter Kuijpers)
Joey Schuurmans ergens in hartje Oss (Foto: Peter Kuijpers)

3D: Margriet gaat zondag voor 'de achtste' op De Biescamp in Geffen

Voetbal 105 keer gelezen

Hapse Boys mag zich zondag buigen over Avesteyn in het rechtstreekse degradatieduel op Sportpark De Berkte. Margriet is zondag torenhoog favoriet in Geffen, maar Nooit Gedacht heeft de smaak te pakken na de winst bij Avesteyn. Het bolwerk Rhode vertoont wat haarscheurtjes. Een teken aan de wand? Het antwoord ligt zondag in Vianen aan de Koebakse straat bij Vianen Vooruit.

Door: Peter Kuijpers

Avanti'31 ziet zondag Boekel Sport aan de aftrap. De Schijndelaren zijn een soort panter die verscholen in de middenmoot van 3D plots een prooi kunnen bespringen. De schuchterheid van deze club trekken we sterk in twijfel en lijkt  Avanti'31 een regelrechte kampioenskandidaat. Met twee wedstrijden achterstand kan het elftal van trainer Ronny Everaerts bij winst langs Rhode komen. Everaerts: "Zondag tegen Boekel Sport, weer een lastige tegenstander voor ons. Ik vind dat er veel teams in deze competitie aan elkaar gewaagd zijn en dat details bepalend zijn voor de uitslag. Afgelopen zondag waren we tevreden over het resultaat en het zat ons zeker niet tegen maar het vertoonde spel moet en kan nog beter. We zitten in een proces met het team dat we moeten gaan beseffen dat als het loopt bij ons, dat we heel goed kunnen voetballen maar dan moeten de voorwaarden hiervoor wel aanwezig zijn, deze heb ik zondag zeker in de tweede helft weer gezien bij het team en dat verdiende een compliment aan iedereen. Ook deze competitie kan wel weer eens een heel spannend slot gaan krijgen waarbij veel teams meedoen om de prijzen", zegt de Avanti'31 trainer. De wedstrijd overigens begint al om 14.00 uur in plaats van de reguliere aanvangstijd van 14.30 uur.

Nooit Gedacht – Margriet
De Geffenaren haalde zondag eindelijk weer eens drie punten binnen. Voor de laatste zege moeten alweer terug naar 6 december 2015 met de 1-0 winst op Vianen Vooruit. Dat is welgeteld drie en een halve maand geleden. Margriet zit in een geweldige flow. Het elftal tikte zondag thuis tegen Vianen Vooruit alweer de zevende zege af achtereen. Het team draait als een tierelier met een Joey Schuumans in vorm. De grillige spits koestert zich in de nestwarmte van deze club en is daar op zijn plek. Uitstapjes in het verleden hebben hem amper iets opgeleverd. Nu is hij belangrijk, er is rust in zijn hoofd en wordt op handen gedragen op de Amstelhoef.  Forza Joey. Trainer Wolf Wannet van Nooit Gedacht ziet de belangen van de wedstrijd zondag. Wannet:  "Zondag belooft inderdaad een interessante wedstrijd te worden. Niet vanwege het sentiment, maar voornamelijk voor de belangen die er spelen. Het zijn twee teams met vertrouwen die alles nog te winnen of te verliezen hebben. Wij zijn compleet, al moeten er nog wel wat pijntjes weg gemasseerd worden deze week. We hebben er zin in en gaan er weer alles aan doen om de punten in Geffen te houden. "

Vianen Vooruit – Rhode
Rhode laat het wat afweten de laatste weken. Een puntje bij Hapse Boys en vorige week het verlies thuis tegen Vitesse'08 geven aan dat de positie van de koploper uit Sint Oedenrode niet onaantastbaar is. Vianen Vooruit zal het moeten hebben van noeste arbeid en volledige inzet. Trainer Dennis Kroes van Vianen Vooruit : "klopt dat Rhode aan het wankelen is maar is nog wel steeds de koploper, vond ze in de uitwedstrijd echt goed. Natuurlijk zijn onze resultaten de laatste weken beter dan voor de winterstop, maar we zullen weer vol aan de bak moeten zondag. Als ik terug kijk op de verloren wedstrijd tegen margriet, waarin wij na 25 minuten met 2-0 achter stonden en een terechte rode kaart kregen, en weer terug kwamen tot 2-2! We bleven knokken en in onze organisatie voetballen en dat is ook zondag ook weer mogelijk. Met het oog op de wedstrijden op de andere velden zou een verassing zeker welkom zijn", Aldus de scheidende Vianen Vooruit trainer. Rob van Raaij is één wedstrijd geschorst en Roy Daamen blijft nog een twijfelgeval. Ken van Tienen en Sjors van de Lockant sluiten deze week weer aan op de training. Met eerste doelman Niels Verbiesen gaat het goed, hij maakte zijn minuten in het tweede team en is inzetbaar



Tim Stewart zondag met Rhode naar Vianen Vooruit (Foto's Peter Kuijpers)

Hapse Boys - Avesteyn
Een degradatieduel heet zo'n wedstrijd. Twee ploegen die strijden voor klassenbehoud zondag op Sportpark De Berkte. Trainer Johan Vullings van Hapse Boys: "Eerst moet ik wel bekennen dat we er wel echt de pee in hadden na de wedstrijd tegen Stormvogels'28. Daar waar we toch wel een punt verdiend hadden, stonden we met lege handen. Maar dat is nu afgesloten. Zondag komt Avesteyn op bezoek. Als we nog mee willen blijven strijden om een nacompetitieplek dan zullen we deze wedstrijd moeten winnen. Toch leggen we vooral de nadruk op willen. Dat werkt goed bij mijn ploeg en zorgt ervoor dat we vrijer spelen. Qua inzet en strijd zullen we weer tot aan onze grens gaan en moeten zorgen dat we niet meer dezelfde fouten maken. Ik weet wat mijn ploeg kan en dus maken we zeker kans op een positief resultaat. We kijken uit naar zondag."

Nulandia – Stormvogels'28
Een interessante ontmoeting op Sportpark Duin en Dael in Nuland. De ploeg van Jord Roos, trainer van Stormvogels'28 doen het boven verwachting. Met twee wedstrijden minder gespeeld staan de Siebengewalders vijf punten achter op Rhode. Het kan nog raar gaan lopen in deze klasse. Nulandia staat overigens punt gelijk met de bezoekers van zondag met dien verstande dat Stormvogels'28 nog twee wedstrijden in moet halen. Bij winst blijft Nulandia bij, bij verlies wordt het als maar moeilijker.



Trainer Johan van Osch van FC Uden zet zijn stopwatch stil

Vitesse'08 – FC Uden
Het hoofdveld op de Heykuul is wat geprepareerd. Met het uitblijven van regen lijkt er een parodie op voetbal mogelijk. Het eerlijke is dat de twee teams er beiden last van hebben. We chargeren wat, maar heel veel grasvelden zijn eigenlijk onbespeelbaar waar goed voetbal een utopie is. Het hoofdveld van Vitesse'08 is heel erg slecht. Hoe dan ook zondag wordt er gevoetbald. Trainer Joop van den Ing van Vitesse'08 geniet nog na van de zege op Rhode zondag: "De winst bij Rhode was een goeie overwinning afgelopen zondag en ook een verdiende. FC Uden vond ik in de eerste wedstrijd heel sterk en hebben tegen ons bijna de hele wedstrijd met tien man gespeeld. We hebben het toen heel lastig gehad , ook was Patrick Witjes toen geblesseerd, dus dat was voor FC Uden ook een aderlating. De wedstrijd van afgelopen zondag geeft natuurlijk wel vertrouwen en willen we nog wat bereiken zullen we moeten winnen. FC Uden zal ook nog wat willen bereiken, dus zijn bij voorbaat nog niet uitgeschakeld voor eventuele promotie dit omdat het relatief heel dicht bij elkaar staat en iedereen van elkaar kan winnen. Op Niek Hendriks en Bart Tissen na (beide herstellende van meniscusoperatie) en Gijs Giebels (sluit deze week weer aan als het goed is ) is iedereen fit en geen schorsingen, dus dat is prettig", getekend Joop van den Ing.

Programma derde klasse D:
-Avanti'31-Boekel Sport
-Nooit Gedacht-Margriet
-DAW-Volkel
-Vianen Vooruit-Rhode
-Hapse Boys-Avesteyn
-Nulandia-Stormvogels'28
-Vitesse'08-FC Uden

Stand derde klasse D:
1-Rhode-18-34
2-Margriet-19-34
3-DAW-18-31
4-Volkel-18-30
5-Stormvogels'28-16-29
6-Nulandia-18-29
7-Avanti'31-16-28
8-Boekel Sport-17-26
9-Vitesse'08-16-24
10-FC Uden-18-24
11-Nooit Gedacht-16-14
12-Vianen Vooruit-16-10
13-Avesteyn-17-8
14-Hapse Boys-17-7

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant