André Cornelissen, trainer van Erp (Foto: Peter Kuijpers)
André Cornelissen, trainer van Erp (Foto: Peter Kuijpers)

2H: Cornelissen: 'Laat Helvoirt bewijzen dat ze kampioen willen worden'

Voetbal 153 keer gelezen

Nog zeven wedstrijddagen (behoudens de twee inhaalweekenden) staan er op het resterende voetbalmenu. Geen spectaculaire ontmoetingen deze week. Wellicht is Erp – Helvoirt hier een uitzondering op. Voor het overige is het woord aan de 'laagvliegers' om dit verhaal te logenstraffen.

Door: Peter Kuijpers

Erp heeft nog een zure bijsmaak aan het uitduel met Helvoirt. Op zondag 1 november verloor Erp met 4-1 bij Helvoirt. Scheidsrechter Hensgens gaf vooraf zijn akkoord over de witte shirts van Erp, maar aan de aftrap wijzigde hij plots die gedachten na aanmerkingen van de Helvoirt aanvoerder en moest Erp alsnog spelen in reserveshirts van Helvoirt. Zo die toon was gezet. Olger Smits en Koen van Deurzen kregen direct rood hierbij opgeteld de 4-1 nederlaag gaven de zondag een gitzwart perspectief. Trainer André Cornelissen wil deze feiten niet benoemd hebben. Cornelissen: "Ik heb hier nog een rotgevoel over, maar die gedachte moeten we kwijt. Schrijf daar maar niets over. Zondag komt kampioenskandidaat Helvoirt een goede ploeg die uitstraalt dat ze kampioen willen worden, dus het is aan ons daar weerstand aan te bieden. We zijn op Koen van Deurzen en Jasper van de Goor (geschorst) na compleet." Met de ervaring van scheidsrechter Charles Kezer uit Loosbroek is deze wedstrijd in goede handen.

EVVC – Real Lunet
In Best landde EVVC afgelopen zondag weer op aarde na de 2-1 nederlaag tegen Best Vooruit. Helemaal kloppend is deze zin niet, omdat de Vinkelnaren over het algemeen een nuchter volkje zijn. Wel kwam er een einde aan een leuke serie van vijf winstpartijen die het team op een tweede plek bracht één puntje achter toen koploper Helvoirt. De nederlaag vond trainer Stephan Hesemans terecht, maar liever blikt hij vooruit: "Wij gaan voor een plek in de top vijf, dit zou van ons een uitstekende prestatie zijn. Maar als de kans zich voordoet om zo lang mogelijk mee te doen voor het kampioenschap is er geen betere motivatie. Maar dit geldt voor zeven ploegen volgens mij. Met nog zeven wedstrijden te gaan is en blijft het onvoorspelbaar in deze klasse, dat we daarbij meer tegen ploegen spelen uit het rechterrijtje is niet echt een voordeel te noemen in deze fase in deze klasse. Een driepunter zondag is weer gewenst tegen real lunet, wat een goed voetballende ploeg is. We weten dat ploegen in echte degradatienood net iets meer de grens opzoeken dan andere teams. Vorige week hebben we hier niet goed op gereageerd. Wij kunnen veel beter dan dat we vorige week hebben laten zien, het is zaak om dat thuis tegen real lunet weer te laten zien." Scheidsrechter op Sportpark De Zwaan is Chris-Stan van Daal uit Heeswijk-Dinther.

Prinses Irene – Best Vooruit
De bewoners van Sportpark De Schellen in Nistelrode liggen (wellicht tegen wil en dank) op kampioenskoers. Als je zeven wedstrijden voor het einde op een derde plek staat met twee punten achterstand op koploper Volharding (halen volgende week in bij Heeswijk) is dat geen populistisch geschreeuw. Succestrainer Meijs bewijst maar weer eens zijn dat zijn kijk op voetbal nog niet zo slecht is. Wellicht dat RKDVC dat met kleur op de kaken moet bekennen. Juist in het kampioensjaar van deze club werd besloten toch maar voor een andere trainer te kiezen. Prinses Irene sloeg onmiddellijk toe en lijfde Meijs in. Helaas maar voor twee seizoenen. Meijs keert terug naar zijn woonplaats Drunen en neem RKDVC weer onder zijn hoede. De vraag of dat komend seizoen in de tweede klasse zal zijn is twijfelachtig. RKDVC staat op een laatste plek met acht punten troosteloos onderaan. Zondag komt Best Vooruit naar Nistelrode. De ploeg heeft de punten bikkelhard nodig .En om de woorden van EVVC-trainer Stephan Hesemans maar te kopiëren: "ploegen in echte degradatienood zoeken net iets meer de grens op dan andere teams."



John Meijs vertrekt einde seizoen bij Prinses Irene (Foto's Peter Kuijpers)

Heeswijk – ODC
Na de 0-0 afgelopen week tegen degradatiekandidaat Mierlo Hout is het elftal van Heeswijk trainer Marc van de Ven weer eens toe aan een klinkende zege. Die gelegenheid is er zondag op het eigen Ballendonk waar ODC uit Boxtel de tegenstander is. Van de Ven: "Afgelopen zondag zat het niet mee tegen Mierlo Hout. Het ging moeizaam en als je dan ook nog de pech hebt dat een goal onterecht wordt afgekeurd, dan wordt het een lastige middag. Aanstaande zondag wacht in ODC een nieuwe uitdaging. Opnieuw een fysiek sterke ploeg, die graag de grenzen van het toelaatbare op zoekt. Aan ons om ons daartegen te wapenen en het voetballend het verschil te maken. We zijn nagenoeg compleet en geen schorsingen, dus we zijn er klaar voor." Scheidsrechter zondag is 'good old' Roy Teeuwen.

Volharding – Venhorst
De nummer één tegen de nummer laatst zondag op Sportpark Soetendaal. Sjoerd van der Coelen, trainer van Volharding, zal de tags: onderschatting, zweven, alleen maar verliezen en beginnen met 0-0, zeker in zijn wedstrijdbespreking, voorafgaande aan het duel met Venhorst, frequent meenemen. Venhorst, de club van trainer Willem van der Burgt, heeft het zwaar. Ondanks dat het spelletje lang niet altijd slecht is komt het pechduiveltje dan ook nog eens om de hoek kijken. Net geen doelpunt of laakbare beslissingen van de scheidsrechter heeft de ploeg niet echt meegezeten. Volharding gaat naar verwachting deze wedstrijd winnen. Adel verplicht heet dat dan. De Vierlingsbekers zijn een van de kampioenskandidaten en kunnen dat volgende week op paaszaterdag bewijzen in en tegen Heeswijk. Zover is het nog lang niet, eerst maar eens zien te winnen van Venhorst. Zo is het maar net Sjoerd!



Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek

Programma tweede klasse H:
-SC Helmondia-Mierlo Hout
-EVVC-Real Lunet
-Erp-Helvoirt
-Sparta'25-BVV
-Prinses Irene-Best Vooruit 
-Heeswijk-ODC 
-Volharding-Venhorst

Stand tweede klasse H:
1-Volharding-18-33
2-Helvoirt-19-32
3-Prinses Irene-18-31
4-EVVC-19-31
5-Heeswijk-18-29
6-BVV-18-29
7-Erp-18-29
8-ODC-19-24
9-Sparta'25-19-23
10-Helmondia-18-20
11-Mierlo Hout-19-20
12-Best Vooruit-19-19
13-Real Lunet-18-15
14-Venhorst-18-14

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant