Tevreden gezichten bij team Slagerij Pennings.
Tevreden gezichten bij team Slagerij Pennings.

Slagerij Pennings algemeen kampioen rosé kalfsvlees

Zakelijk 203 keer gelezen

VEGHEL | Slagerij Pennings is samen met Tim van der Pas uit Eerde algemeen kampioen rosé kalfsvlees geworden tijdens de 118e paasvee tentoonstelling in Schagen.

Er waren op woensdag 16 maart ongeveer 120 stuks vleesvee op de Schager markt die gekeurd werden door een deskundige internationale jury. Met jaarlijks ongeveer 15 tot 20 duizend bezoekers is de Paasvee tentoonstelling één van de populairste evenementen van de Noordkop.

Oorsprong tentoonstelling
Sinds 1894 wordt , op de woensdag, tien dagen voor Pasen de paasvee tentoonstelling gehouden. Na een periode van vasten wilden de Noord-Hollanders met Pasen het beste van het beste vlees op tafel. Slagers gingen al ruim van tevoren op zoek naar een prima rund of kalf. Er kwamen speciale markten met tentoonstellingen en een wedstrijdelement. Slagers kochten bekroonde dieren, die tot 1940 trots aan de klanten in stad of dorp werden getoond.

Rosé dikbil kalfsvlees
Tim van der Pas is als bedrijfsleider al bijna 18 jaar werkzaam bij Slagerij Pennings. Naast deze baan heeft hij een boerderij aan de Grootdonkweg in Eerde, waar hij ongeveer 40 runderen en kalveren van het ras Belgisch Blauw houdt. Hij heeft een passie voor het mooiste en malste vlees voor de consument, maar ook voor het beste welzijn van zijn dieren. Onlangs heeft hij een nieuwe potstal gebouwd waar de dieren op stro gehouden worden. Slagerij Pennings is sinds vele jaren een van de trotse vaste afnemers van zijn kalfsvlees. Dit kampioenschap is een bevestiging dat het mooiste rosé kalfsvlees van Nederland uit Eerde komt.

Tevreden gezichten bij team Slagerij Pennings.
Tevreden gezichten bij team Slagerij Pennings.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant