Afbeelding

Dit jaar wordt UDI'19 - SV TOP geen schertsvertoning

Voetbal 52 keer gelezen

UDEN / OSS | Vorig seizoen betekende de wedstrijd tussen UDI'19 en SV TOP een absolute farce. De Ossenaren verschenen met een soort van lager elftal aan de start omdat net daarvoor zo ongeveer de gehele selectie was opgestapt. Ze gingen met zijn allen het volgende seizoen naar DESO en dat was uitgelekt. Er waren verwijten over en weer met als gevolg dat er in Uden geen representatief elftal stond. TOP toonde ballen door toch te komen en verloor met opgeheven hoofd met 5-0. Ondanks dat de Ossenaren nu stijf onderaan staan zal het zondag in Uden anders zijn dan vorig jaar.

Door: Willy Rooyakkers

TOP doet het minder slecht dan de ranglijst doet vermoeden. Vorige week nam men nog brutaal een 2-0 voorsprong tegen Baronie maar tekenend was wel wat er alsnog met 2-3 werd verloren. Met daarbij twee goals in de dying second of the game. Dat zegt ook wel weer veel. Maar toch alle respect voor trainer Chris van den Dungen en zijn manschappen. De kans lijkt groot dat Aram Pusters, nu FC Oss, volgend seizoen weer bij zijn cluppie speelt. Hij stond in de belangstelling van meer kapitaalkrachtige amateurclubs maar lijkt zijn rood-witte hart te volgen. Ook hier past alleen maar respect. Hij zal dan Mark Westerlaken opvolgen die wellicht gaat kiezen voor een avontuur bij Blauw Geel'38. Laatste gerucht is dat Tom Hekerman terug naar HVCH gaat maar dat is allerminst bevestigd, dus wordt vervolgd. De aanvaller is al het hele jaar geblesseerd aan zijn knie. Anwar Tuithof gaat in ieder geval naar OSS'20. Belangstelling van zijn oude cluppie UDI'19 en OJC Rosmalen was er ook maar de aanvaller had een beter gevoel bij de kansen die hij op De Rusheuvel gaat krijgen. Hij zei al eerder: "Teruggaan naar UDI was misschien wel leuk maar dan niet in de trant van 'die komt toch wel terug'."

Sam Wassenberg

In Uden is men achter de schermen ook druk bezig met volgend jaar. Er wordt met diverse spelers gesproken, er wordt dezer dagen behoorlijk wat witte rook verwacht uit de immer rokende schoorsteen van Sportpark Parkzicht. Ondertussen is ook de bestaande selectie weer vastgelegd, tenminste die uit Uden afkomstig zijn. Mark Werts en Patrick Philippart zullen immers vertrekken. Ritchie Anpong is zwaar geblesseerd maar hoeft in principe zeker niet weg. Spits Sam Wassenberg moest lang nadenken maar kwam deze week ook weer tot een akkoord. De gewezen topscorer begon twee wedstrijden op de bank. Wassenberg: "Ik had wat last van mijn knie dus dacht dat ik daarom wissel stond in eerste instantie." Afgelopen zaterdag sprak hij in Gemert met zijn voeten door de winnende goal voor zijn rekening te nemen. De snelle spits profiteerde van een fout van Gemert-keeper Sven van Ommeren die.... wel uitkwam en dan weer niet.....Wassenberg was er als de kippen bij en scoorde behendig de 0-1. "Ja, was een mooi moment. Het is toch Gemert tegen UDI." Hij hoopt zondag weer te spelen in ieder geval. "Ja, stiekem ga ik er vanuit maar we zullen zien." De Udenaren doen nu wel volop mee in de derde periode dus winst op TOP is noodzakelijk. Dan is men lekker op weg.



Druk overleg bij TOP voorafgaande aan de wedstrijd uit bij UDI'19 afgelopen seizoen (Foto: Peter Kuijpers)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant