Afbeelding

Een zinderend theaterstuk in Veghelse CHV-fabriek

Kunst en cultuur 100 keer gelezen

VEGHEL | De wereldpremière van De VeeVoederFabriek, een nieuw sociaal drama over een arbeidersparadijs in verval, is op donderdag 31 maart. Deze surrealistische voorstelling van Theatergezelschap Het Groote Hoofd wordt gespeeld in de oude CHV-fabriek in Veghel.

Het theaterstuk is de opvolger van de succesvolle productie Jeanne d'Arc van Veghel; OnsSjan, die op de planken werd gebracht tijdens Fabriek Magnifique festival in 2014. Het Groote Hoofd is het professionele theatergezelschap van Noordoost-Brabant en werkt, in nauwe samenwerking met de lokale bevolking, aan producties met landelijke allure. Het theaterstuk wordt gespeeld door een mix van amateurspelers uit de regio en professionele acteurs en raakt zodoende de ziel van een kleine gemeenschap.

Spiegel van een samenleving
De VeeVoederFabriek gaat over een bepaald tijdsgewricht, waarin de rot zich traag vastbijt in een oude, kleine, verstikkende samenleving. Het resultaat is een intense voorstelling, met onder meer Rob van Gestel, Paul Hoes en Martijn Crins, waarin de kleine mens tegen alle verdrukking in probeert te overleven. Het stuk is ontsproten aan de fantasie en geïnspireerd op herinneringen aan het land en de bevolking van Noordoost-Brabant. De VeeVoederfabriek wordt gespeeld op een bijzondere, inspirerende locatie: De Walsmalerij, een fabriekshal van de voormalige CHV-veevoederfabriek op de Noordkade in Veghel.

De VeeVoederFabriek beleeft zijn première op 31 maart en loopt tot en met 17 april. De toegangsprijs bedraagt 17.50 euro in de voorverkoop. Meer informatie over de voorstellingen en kaartverkoop staat op: www.hetgrootehoofd.nl/veevoederfabriek.


Op www.chvnoordkade.nl krijgt u een goed beeld van de inspirerende locatie de Noordkade in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant