Marie-José Keurlings, met microfoon, vlak voor de start van de sponsorloop (Foto: Peter Kuijpers).
Marie-José Keurlings, met microfoon, vlak voor de start van de sponsorloop (Foto: Peter Kuijpers).

Sponsorloop De Vijfmaster voor Kinderen van Viljoenskroon

Onderwijs 765 keer gelezen

VEGHEL | Kinderen vanBasisschool De Vijfmaster liepen woensdagochtend massaal hard voor het goede doel. De Veghelse basisschool hield de jaarlijkse sponsorloop in een voorzichtig lentezonnetje.

De sponsorloop vindt ieder jaar in de vastentijd plaats. "We zijn immers een Katholieke school", vertelt spreekstalmeester van de dag Marie-José Keurlings. "Met onze sponsorloop sluiten we aan bij het doel van de kerken. Dit jaar is er gekozen voor het goede doel de Stichting Kinderen van Viljoenskroon van de familie Rovers. Zij helpen kinderen met Aids en Hiv in Viljoenskroon, een plaats in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat, die ziek zijn met medicijnen, eten en de juiste verzorging." Verder gaat een gedeelte van het opgehaalde bedrag naar het kiwi-project. "Een project waarbij kinderen met een beperking de mogelijkheid wordt geboden om toch meedoen aan de maatschappij." Een heel klein bedrag wordt geïnvesteerd in een project op de eigen Vijfmaster. "Voor het schoolfruit. We zijn een gezonde school dus daar besteden we ook aandacht aan."

'Helemaal mooi'
De kinderen gingen de afgelopen weken langs de deur opzoek naar sponsoren. "Je kon een vast bedrag sponsoren, maar ook een bedrag per rondje. De kinderen lopen of skeeleren een half uur zoveel mogelijk rondjes om de school. We hebben elk jaar een mooie opbrengst en dat is dit jaar niet anders." Dat komend mede door steun van de landelijke vastenactie. "Zij doneren de helft van ons bedrag bovenop het door ons opgehaalde geld. Helemaal mooi", besluit Marie-José. De hoogte van het bedrag is nog niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant