Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Vijf van de tien leden van Team Fransen Gerrits. Vlnr: Ton Ketelaars, Harry Cox, Huub Fransen, Gerry Verwegen en Sander Cox
Vijf van de tien leden van Team Fransen Gerrits. Vlnr: Ton Ketelaars, Harry Cox, Huub Fransen, Gerry Verwegen en Sander Cox

Big Bike Battle voor de fun en een goed doel

  •   keer gelezen

ERP | Duizenden wielrenners, hardlopers en wandelaars trotseren op donderdag 2 juni de Alpe d'Huez in de Franse Alpen. Naast hun sportieve prestatie leveren zij daarmee een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen kanker. Tien medewerkers van mengvoederfabrikant Fransen Gerrits uit Erp zijn in training voor hun deelname aan het evenement. In de aanloop houden zij op 1 april een Big Bike Battle in Zaal van Haandel.

Harrie Cox is één van de tien deelnemers van Team Fransen Gerrits. Cox is super gemotiveerd: anderhalf jaar geleden verloor hij zijn vrouw Carolien aan kanker. "Ik heb niet lang hoeven na te denken. Natuurlijk wil ik meedoen. En dat geldt ook voor mijn zoon Sander. Het is voor ons de eerste keer, maar het lijkt me een heel bijzondere belevenis." Toch is zijn deelname op dit moment nog allerminst zeker. De ervaren toerfietser lijkt te struikelen over de verplichte medische keuring: "Het advies was negatief vanwege onregelmatigheden aan mijn hart. Ik moet eerst wat extra onderzoeken laten doen. Dat had ik niet zien aankomen, nee, maar als er echt iets aan de hand blijkt te zijn, dan is het misschien ook maar beter zo." Cox zet zijn trainingen, weliswaar op lager pitje, toch voort en hoopt er het beste van. "Maar ik zal hoe dan ook op 2 juni daar bovenop die berg staan."

Vier hometrainers
In de tussentijd zet Cox zijn tanden in die andere, minstens zo belangrijke, uitdaging: het bijeenbrengen van 50 duizend euro aan sponsorgeld. Team Fransen Gerrits doet mee aan Alpe d'HuZes onder de vlag van Big Challenge. Big Challenge vertegenwoordigt de agrarische sector en legt de financiële uitdaging ééns zo hoog dan andere deelnemers. Dat komt neer op 5 duizend euro per persoon. "Maar ook dit doen wij als team. Voor de één is dat nu eenmaal gemakkelijker dan de ander." Belangrijkste activiteit is de Big Bike Battle op vrijdag 1 april. De setting: op het podium staan vier hometrainers en een grote ronde schijf met pijlen, zodat de wedstrijd voor iedereen te volgen is. De teams nemen het twee aan twee tegen elkaar op. Cox legt uit: "Ons doel is natuurlijk om aan het eind van de avond zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor het goede doel."

Viertal prominenten
Team Fransen Gerrits wil tijdens het evenement in Zaal van Haandel een breed publiek aanspreken. "Jong en oud zijn welkom. Daarom hebben we verschillende vriendengroepen, carnavalsverenigingen, bedrijven, noem maar op, gevraagd om een team samen te stellen." Cox licht het verloop van de avond toe: "De teams trekken minimaal twee keer een sprint van 500 meter. We beginnen om 19.00 uur. De eerste ronde zal snel en efficiënt afgewerkt worden. Vanaf de tweede ronde pakken we wat grootser en ludieker uit. Maar daar ga ik nog niet te veel over zeggen." Rond 22.00 uur treden een viertal prominenten aan, onder hen in ieder geval burgemeester Ina Adema. Rond half 12 is de winnaar bekend. "Geen grootse prijzen, hoor" lacht Cox: "Denk meer aan de eer en de eeuwige roem. Het gaat vooral om de fun. En het goede doel, natuurlijk!" Toegang tot de zaal is gratis.

Meer berichten