Afbeelding

Nieuw: OV-fiets op busstation Veghel

Verkeer en vervoer 585 keer gelezen

VEGHEL | Op het busstation in Veghel zijn sinds vorige week OV-fietsen te huur. De stalen rossen staan in speciale fietskluizen bij de fietsenstalling op het station. Met de OV-chipkaart met OV-fietsabonnement kan men een kluisje openen en de fiets meenemen. Een OV-fietsabonnement kost 10 euro per jaar, een fiets huren kost maar 3.35 euro per keer (maximaal 24 uur).

Op grote stations zijn de bekende geel/blauwe OV-fietsen al langer verkrijgbaar. Door het gemak en de lage kosten zijn ze erg populair voor het laatste stukje van een reis. Dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Brabant staan ze nu ook op het busstation van Veghel. De provincie wil net als NS reizen met Openbaar Vervoer en ook het fietsen stimuleren. Fietsen is snel, gezond en beter voor het milieu.
De provincie zorgt er, samen met de NS voor, dat eind van het jaar op alle Brabantse stations een OV-fiets te huur is. Ook op een vijftal grote busstations komen OV-fietsen te staan. Meer informatie over OV-fiets kijk op www.ns.nl/ov-fiets.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant