Fietsers opgelet

Verkeer en vervoer 102 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Platform voor Ouderen en Gehandicapten Veghel, Wijnu Veghel en Fietsersbond afdeling Veghel organiseren op 11 mei een dag voor de oudere fietsers. Locatie voor dit project is de Brandweerkazerne Veghel.

Men gaat voor de doelgroepen gewone fiets of de elektrische fiets. De dag zal bestaan uit het praten over verkeersregels en situaties, een parcours met wat moeilijke opdrachten en een rit door Veghel. In de ochtend gaan de deelnemers aan de slag met de 'gewone fietsers', waarbij de organisatie zorgt dat de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende typen elektrische fietsen met daarbij deskundige uitleg. Het veilig op- en afstappen, de juiste elektrische trapondersteuningsstand in combinatie met de juiste versnelling. Juiste houding en het belang van een juiste bandenspanning komen ook aan bod.

Opgeven
In de middag is het programma voor de 'elektrische fietsers'. Daar deze al ervaring hebben wordt het parcours wat zwaarder en zullen in de route ook onverharde wegdelen worden bereden waarbij uitleg wordt gegeven hoe deze het beste te berijden zijn.
Het ochtendprogramma is van 09.00 uur tot 12.00 uur, het middagprogramma van 13.00 uur tot 16.00 uur. Er kunnen zowel in de ochtend als middag maximaal 30 fietsers deelnemen. Tussen de onderdelen door kunnen ze wat ervaringen met elkaar uitwisselen onder het genot van een kopje koffie. Deelname is op eigen risico. Bij het opgeven graag naam, voorletters, adres, telefoonnummer en voor- of
namiddag vermelden. Man kan zich tot 7 mei opgeven voor dit project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant