De Markt moet de huiskamer van Veghel worden.
De Markt moet de huiskamer van Veghel worden.
VIDEO

Herinrichting De Markt een stap dichterbij

Centrum 393 keer gelezen

VEGHEL | De Markt wordt heringericht als onderdeel van het Masterplan Veghel Centrum. Dit Masterplan omschrijft hoe het centrum van Veghel er in 2030 uit moet zien.

Als vervolg op de herinrichting van Molenwieken, Hoogstraat, Hoofdstraat, Kalverstraat en Wiekslag wordt ook de Markt als onderdeel van het centrumgebied heringericht. Om het centrum aantrekkelijker te maken om te wonen, te verblijven en te ondernemen wordt de markt de 'huiskamer van Veghel'. De bereikbaarheid en zichtbaarheid van de Aa, de hoeveelheid groen en het gebruik van mooie materialen gaan een belangrijke rol spelen in het inrichten van de 'huiskamer'.

Stand van zaken
De bestaande situatie wordt geïnventariseerd. Op 12 mei heeft een informatiebijeenkomst met bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren plaatsgevonden. De reacties van deze belanghebbenden worden beoordeeld en gewogen.Momenteel wordt gewerkt aan het opstellen van het voorlopig ontwerp. Dit voorlopig ontwerp wordt voor de zomervakantie gepresenteerd.

Meer informatie
Vragen over dit project? Neem contact op met de projectleider, Stefan van Bogget. Hij is te bereiken op telefoonnummer 14 0413 of per mail: markt@veghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant