Billy hoopt een hoop kinderen enthousiast te maken om mee te komen tuinieren.
Billy hoopt een hoop kinderen enthousiast te maken om mee te komen tuinieren.

Bijzondere moestuin in het centrum van Veghel

Centrum 468 keer gelezen

VEGHEL | Goed nieuws voor alle kinderen en ouders met groene vingers. Zondag 5 juni wordt om 14.00 uur in de Patio in het centrum van Veghel een centrummoestuin geopend door boer Billy. Boer Billy is het gezicht van de centrummoestuin Veghel en gaat samen met de kinderen allerlei groenten en kruiden verbouwen. "Ik zou het ontzettend leuk vinden om samen met alle kinderen en ouders een mooie centrummoestuin te creëren in Veghel", aldus Billy.

Een moestuin is natuurlijk niets zonder zaadjes om te planten. De eerste zaadjes worden door boer Billy tijdens de opening uitgedeeld. Voor de dagelijkse verzorging van de centrummoestuin krijgt de boer hulp van zijn goede vriend Dick van Schie.

Naamkaartje
Vanaf woensdag 1 juni liggen er bij IJssalon Matteucci (Markt 50 vin Veghel) kaarten met informatie en daarop één naamkaartje. Dit naamkaartje kunnen kinderen thuis personaliseren en uitknippen om deze vervolgens mee te nemen naar de opening op zondag 5 juni. Van deze naamkaartjes worden echte naambordjes gemaakt die in de moestuintjes gezet gaan worden. Zo kan straks iedereen zijn eigen moestuintje terug vinden.

Aanmelden
Zeker zijn van een plaatsje in de moestuin? Aanmelden kan door een mail te sturen, met daarin de naam van de kersverse tuinder, naar boerbilly@cmveghel.nl. Boer Billy reserveert dan alvast een moestuintje. Snel aanmelden, want vol is vol. Om op de hoogte te blijven van de centrummoestuin volg boer Billy via veghelcentrum.nl en de  Facebookpagina van Veghel centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant