Afbeelding

Boer Billy: 'Liedjes zingen en lieve woordjes spreken'

Centrum 304 keer gelezen

VEGHEL | Liedjes zingen, lieve woordjes spreken en aaien. Het zijn volgens Boer Billy de ingrediënten om van de moestuin in het centrum van Veghel een succes te maken. Het bijzondere project ging zondagmiddag van start met het planten van de eerste zaadjes door de deelnemende kinderen. 

'Een pompoen'. De vastberadenheid waarmee de 8-jarige Jasper Mathijs antwoord geeft op de vraag van Boer Billy welk plantje hij in zijn hand heeft, verbaast de gelegenheidsboer. "Jij hebt er echt verstand van hè? Meer dan ik!" Jasper is deze middag het eerste kind dat is afgekomen op de opening van de speciale centrummoestuin voor kinderen in de Veghelse Patio. Hier gaat Boer Billy samen met de kinderen allerlei groenten en kruiden verbouwen. De eerste zaadjes en plantjes worden tijdens de opening uitgedeeld. De bakken waarin de moestuintjes komen staan in lange rijen opgesteld en iedere bak behoort tot een kind. 

Water
In de loop van de middag weten steeds meer kinderen hun weg naar de Patio te vinden. Terwijl Raf van Kessel en zijn zusje Liv gezamenlijk de zaadjes voor sla in hun bak plaatsen, en Yanou een stokje plat in zijn bak legt om te weten waar straks de plantjes zullen groeien, besproeit de 5-jarige Kodi zijn moestuintje voordat hij begint met het planten van zijn zaadjes. "Ze moeten veel water hebben."
Dick van Schie beziet het tafereeltje vanaf de zijkant."Er is toch niets mooiers dan kinderen kennis te laten maken met de oorsprong van groenten en kruiden", stelt hij tevreden vast. De bloemist gaat de dagelijkse verzorging coördineren, maar het is uiteraard de bedoeling dat de kinderen zelf hun eigen moestuintje bijhouden. Ook centrummanager Jan-Hein Opheij is enthousiast over het initiatief: "En het is ook een beetje symbolisch: hier is goede grond voor nieuwe ondernemers!" 
Boer Billy heeft het er ondertussen maar druk mee. Hij blijft zijn tips voor de kinderen herhalen: 'Liedjes zingen, lieve woordjes spreken en af en toe een keer aaien. Dan komt het helemaal goed met jullie plantjes.'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant