Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Drukte in de straten van Zijtaart tijdens Zijtaart Biedt Meer.
Drukte in de straten van Zijtaart tijdens Zijtaart Biedt Meer.

Vertier voor jong en oud op Zijtaart Biedt Meer

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Het is een niet meer weg te denken traditie die dit jaar op zondag 19 juni voor de 29ste keer plaatsvindt: Zijtaart Biedt Meer.

Onder motto 'Never change a winning team' is het concept van deze Zijtaart Biedt Meer niet veel veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Dat betekent een dag lang vermaak en vertier voor jong en oud. De dag gaat om 9.30 uur van start op het kerkplein met de traditionele openluchtmis voorgegaan door Pater van Delden.
Aansluitend zijn de kramen weer goed gevuld met koopwaar van uiteenlopende artikelen en zijn vele Zijtaartse verenigingen weer present om het publiek te vermaken met hun activiteiten en shows.Kinderboerderij, luchtkussens en draaimolen, bungyjump, uilenshow, kindervlooienmarkt en vliegend tapijt: alles is voor de jeugd gratis en dit wordt mogelijk gemaakt door de ondernemersvereniging van Zijtaart en hoofdsponsor Mark van de Ven Schilderwerken. De trekking van loterij die in mei van start is gegaan en waarbij iedereen bij besteding van € 10,00 bij iedere ondernemer een gratis lot krijgt, vindt aan het eind van de middag op het plein plaats.

Trekpaarden
De Jongeren Trekpaarden Fokkers zullen hun jaarlijkse keuring op de braderie gaan houden en dit is een uniek evenement van landelijke omvang. Zij zullen ook de mogelijkheid bieden om met een rijtuig de omgeving te verkennen uiteraard getrokken door de welbekende Belgische Trekpaarden.
Uiteraard wordt ook de oldtimerrit van de Zijtaartse Oldtimer Vrienden zondag weer gehouden. Deelnemende auto's, motoren en tractoren worden vooraf gezegend, voor een behouden oldtimer seizoen.
"Waar een klein dorp groot in kan zijn", zo vertelt Jan van de Wetering trots. "De oldtimerrit is al jaren een prachtige start van de jaarlijkse braderie in ons dorp. Prachtig om te zien hoe de mensen rijen dik staan te wachten bij de start om een glimp op te vangen van de auto of brommer waar ze zelf "vruuger" de weg mee op gingen". Inschrijven kan tussen 9.00 en 10.45 uur bij Café Kleijngeld te Zijtaart (hier is tevens het startpunt van de rit). Na afloop van de rit is er wederom gelegenheid om de klassiekers te bewonderen. Tijdens Zijtaart Biedt meer zullen alle terrassen opgeluisterd worden door diverse blaaskapellen uit de regio die wisselend op zullen treden. Op het plein speelt de formatie Solid Sound op. Voor meer info: www.zijtaartonline.nl

Meer berichten