Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Volop muziek tijdens Zijtaart Bied Meer (Foto's Peter Kuijpers)
Volop muziek tijdens Zijtaart Bied Meer (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Gezellige drukte bij Zijtaart Biedt Meer

  •   keer gelezen

ZIJTAART – Het was een komen en gaan bij de 29e Zijtaart Biedt Meer. Een gezellige drukte bij het traditionele gebeuren op Vaderdag. Sfeervol wandelen langs alle kramen was mogelijk, maar op de terrassen was geen plekje meer te krijgen. De geur van patat, worst en suikerspinnen overheerste en het zonnetje boven Zijtaart gaf vol gas. Kortom een heerlijk dag.

Frank Kleijngeld, mede organisator, liep tevreden rond. Kleijngeld: "Het is de 29e Zijtaart Biedt Meer ik heb er een paar moeten missen, maar het blijft leuk. We proberen er jaarlijks een thema aan te geven en dat is dit jaar de Belgische paardenkeuring. Dat loopt prima en er is veel belangstelling voor." Traditioneel op Vaderdag een mooie datum toch? "Dat vinden wij ook. Voor heel veel mensen is het een familiair gebeuren dat begrijpen we goed, maar in de middag is er nog tijd genoeg om hier over die markt te lopen. We gaan dat ook niet veranderen" ,aldus de vastbesloten Zijtaartse caféhouder en tevens medeorganisator van het evenement.


Video Rob Kuijpers


Marktkooplui
Kleine Dirk heeft zijn suikerspin laten vallen en huilt, Kevin wordt geschminkt tot clown en de mallemolen draait zijn rondjes. Het loopt tegen zessen waar de marktkooplui hun laatste aanbieding  aardbeien en zwarte kersen aanprijzen. De loterij gaat beginnen en de tent op het plein voor het klooster loopt vol. "Daar sluiten we het altijd mee af" weet een van de organisatiedames ons te vertellen.  Een mooie dag loopt op een eind, op naar jubileumuitgave nummer 30 in 2017.

Gesprek met Frank Kleijngeld 
Beluister hier het fragment
Foto drone Rob Kuijpers

Meer berichten