Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Jong Nederland Zijtaart en Erp vermaken kinderen op de Veghelse Markt

  •   keer gelezen

VEGHEL | Jong Nederland Zijtaart en Erp hebben op zondag 26 juni de kinderen van Veghel en omstreken in het zonnetje gezet. Ondanks de weersverwachtingen begonnen ze met goede moed met het opbouwen van allerlei activiteiten op de Markt in Veghel. De dag, speciaal voor kinderen, was de volgende editie van een van de 17 Sunny Sunday's.

De organisatie ging de dag in met de volgende mentaliteit: ´t giet zoals het giet. Giet het niet dan is het droog.' Jong Nederland Zijtaart en Erp werden ontvangen door ijssalon Matteucci en Brownies & downieS met een lekker bakje koffie en thee. Hierna zijn ze vlug aan de slag gegaan met pionieren. Toen het tafelvuur stond, werd het zakloopparcours uitgezet en de knutselspullen klaar gezet. Om 11.30 uur waren de eerste kinderen aanwezig om te komen spelen bij Jong Nederland.

Pannenkoeken
Tijdens de eerste bui besloot de organisatie om samen met alle kinderen pannenkoeken te gaan eten bij Brownies & downieS. Na deze bui werd er buiten weer verder gegaan met de activiteiten.
Nadat er werd geprobeerd uit te vogelen waarom lijm niet aan de binnenkant van de tube plakt en waarom een eend met één poot in cirkeltjes zwemt, hebben de aanwezige kinderen verftekeningen gemaakt met een verfmachine.
De dag werd afgesloten met een tweede grote bui waarna de kinderen langzaam afdruppelde naar huis. "Het was een gezellige dag en wij willen iedereen hiervoor bedanken", aldus de organisatie.

Meer berichten