Marrik (op de voorgrond) van Rozendaal is de lijstrekker van D66 Meierijstad.
Marrik (op de voorgrond) van Rozendaal is de lijstrekker van D66 Meierijstad.

Ingezonden brief: Kunst van het verleiden

Ingezonden 117 keer gelezen

'Het is verleidelijk om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing voor Meierijstad in november van alles te beloven. Met standpunten over lokale onderwerpen trachten politieke partijen burgers te verleiden. Een zwembad in iedere kern, waarvan er twee toe zijn aan groot onderhoud, renovatie of sloop en nieuwbouw. Een gemeentehuis in Schijndel wat door en voor Schijndel een nieuwe bestemming moet krijgen. De verplaatsing van voetbalclub Rhode zodat ze met droge voeten kunnen voetballen. Geen podium-accommodatie in Schijndel maar wel een grote en een middenzaal in Veghel.

Ik begrijp wel dat nu nog lokale politici hun lokale Rooise, Veghelse en Schijndelse burgers willen verleiden en behagen. Maar, de zaken die ik hiervoor opsomde, spelen soms jaren en het zijn nogal doorzichtige beloftes waarvan het heel erg onzeker is of die ooit waargemaakt kunnen worden. De gemeentebegroting van 2017 is een optelsom van drie aparte begrotingen. Pas na vaststelling van nieuw beleid kan er voor 2018 een begroting gemaakt worden met geld voor nieuw beleid en nieuwe plannen. En, zoals iedereen thuis weet: kiezen voor het een betekent het andere laten.

Ik wil de pret van de lokale politici een beetje bederven. Over alle zaken die nu opgeworpen worden zal in 2017 geen besluit genomen worden. Het spijt me, maar eerlijk en realistisch gezien is dat nou eenmaal zo. De nieuwe gemeente Meierijstad heeft twee jaar om het beleid van drie gemeenten te harmoniseren. En altijd zal er afweging moeten zijn: wat, waar, wanneer en waarom. Dat geldt voor sport, kunst en cultuur, wegen, belasting, duurzaamheid, welzijn, onderwijs en ga zo maar door.

Het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad heet "Kansen voor echte vernieuwing" . Vernieuwing in beleid en plannen, maar zoals ik het nu bekijk ook vernieuwing in het denken van onze huidige lokale politici.

Je moet de vorming van Meierijstad als een kans zien. Een podiumbeleid met accommodaties in drie kernen onder management van de professionele organisatie "De Blauwe Kei". Duidelijk vaststellen wat de herbestemming van het gemeentehuis in Schijndel mag kosten. Eerlijke en gelijke uitgangspunten voor alle sportclubs in Meierijstad. En willen we in iedere gemeente een tropisch zwemparadijs, een wedstrijdbad, een openluchtbad of misschien een pierenbadje? Laten we dat eerst eens goed onderzoeken in 2017 en 2018 en … Eerlijk is eerlijk.'

Marrik van Rozendaal
Lijsttrekker D66 Meierijstad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant