Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De JAZ-dagen: Een begrip in Zijtaart.
De JAZ-dagen: Een begrip in Zijtaart.

'De (w)onder water wereld' van Jeugd Activiteiten Zijtaart

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Aan het einde van de schoolvakantie vindt, alweer voor de zeventiende keer, de Zijtaartse kindervakantieweek (JAZ-dagen) plaats. Dit jaar gaan er zo'n 145 kinderen kopje onder in de stille wateren van Zijtaart. De JAZ-dagen zijn van dinsdag 30 augustus tot en met donderdag 1 september.

Het verhaal begint met Kapitein Ortega. Deze wat lager aan wal geraakte visser dacht even rustig te gaan vissen, maar schrikt als hij tot zijn verbazing wel een erg grote 'vis' gevangen heeft. Kapitein Ortega heeft echter geen vis gevangen maar Neptunes, de Koning van de Zee. Ze raken aan de praat en Neptunus geeft aan een groot probleem te hebben, hij is zijn drietand kwijt. Deze drietand geeft Neptunus krachten om te kunnen reageren over de wereldzeeën. En sinds het verdwijnen van de drietand gaat er van alles mis… Hij heeft alle wereldzeeën bekeken maar kan de drietand niet vinden. Neptunes vraagt aan Kapitein Ortega hulp met zoeken. De kinderen worden vervolgens ook ingeschakeld om mee te helpen zoeken. Om onder water adem te kunnen halen gebruikt Neptunes een toverspreuk.

Nieuwsgierig
Op donderdagavond om 18.30 uur hoopt de organisatie dat alle 'problemen' zijn opgelost en sluiten ze gezamenlijk de Zijtaartse kindervakantieweek af. Nieuwsgierig geworden? Kom dan tijdens de JAZ-dagen een kijkje nemen op het JAZ-terrein De Leinse Hoefslag aan de Leinserondweg in Zijtaart. Het programma start 's morgens om 9.00 uur en wordt, met uitzondering van donderdag, 's middags afgesloten om 16.00 uur.

Voor meer informatie en het volledige programma van de Zijtaartse kindervakantieweek zie: www.zijtaart.nl.

Meer berichten