Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Samen met de kinderen werd er gezocht en uiteindelijk kwam alles goed.
Samen met de kinderen werd er gezocht en uiteindelijk kwam alles goed.

Kinderen in Zijtaart succesvol op zoek naar Neptunes' drietand

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Er deden afgelopen week 145 kinderen mee aan de kindervakantieweek in Zijtaart. De zogenoemde JAZ-dagen werden voor de zeventiende keer gehouden. Ook dit jaar had de organisatie een leuk en origineel thema bedacht. De kinderen gingen samen met Kapitein Ortega en Neptunes op zoek naar Neptunes' drietand in de (w)onder water wereld van Zijtaart. De drietand werd in het begin van de week gestolen door de aartsvijand van Neptunes, Ursula de zeeheks. Samen met de kinderen werd er gezocht en uiteindelijk kwam alles aan het einde van de week weer goed.

De JAZ-dagen zijn een begrip in Zijtaart dat blijkt wel uit het aantal deelnemers. Met zo'n 145 kinderen heeft de organisatie ongeveer 95 procent van de doelgroep weten te bereiken. De overige 5 procent is nog op vakantie, dus eigenlijk kan er gesproken worden over een 100 procent score, laat de organisatie trots weten. Ook de weergoden waren de kindervakantieweek goed gezind. Afgelopen jaar was het weer wat minder maar dit jaar werd dat goed gemaakt en kon er bijna gesproken worden van tropische temperaturen. Goed weer in combinatie met veel waterspellen blijkt altijd een groot succes te zijn, zowel bij de onder- als de bovenbouw.

Vrijwilligers
Naast de kinderen zijn ook vrijwilligers een vereiste tijdens de kindervakantieweek. Zonder de tomeloze inzet van zo'n 100 vrijwilligers per dag zou het niet mogelijk zijn om deze week te organiseren. Denk hierbij aan groepsleiders, spelbegeleiders, hand- en spandiensten, de organisatie en de beroemde frietgezinnen. Op donderdagmiddag werden de kinderen verdeeld over zo'n 36 plaatsen in Zijtaart waar ze friet, een snack en een ijsje kregen. Naast dat friet lekker is geeft dit de organisatie even de gelegenheid om (rustig) voorbereidingen te treffen voor de afsluiting, ook wel de ontknoping van de kindervakantieweek genoemd. Dit jaar bleek het toch wat moeilijker te zijn om het vrijwilligersteam compleet te krijgen. De organisatie heeft hier tot op de laatste dag hard aan moeten trekken. Het wordt daarom zeer gewaardeerd dat ouders van de deelnemende kinderen minimaal één dag komen helpen, dit onder het motto 'vele handen, maken licht werk'.

Kijk voor meer foto's op www.zijtaart.nl.

Meer berichten