Bas vd Goor, Joost Bouman en Erben Wennemars
Bas vd Goor, Joost Bouman en Erben Wennemars

Joost rent marathon van New York voor diabetes

Ingezonden 821 keer gelezen

Een ingezonden brief van Joost:

'Even voorstellen: Mijn naam is Joost Bouman, 45 jaar, en ik ben de vader van Beau Bouman (groep 5 bij Chantal en Carolien). Zoals een aantal mensen weet heeft Beau diabetes type I, een hele vervelende ziekte waarbij zijn lichaam geen insuline meer aanmaakt en Beau dit, elke keer als hij iets eet, zelf moet toedienen. Drie jaar geleden, net voor Beau´s zesde verjaardag, ontdekten wij dat Beau diabetes type I had. Deze ontdekking had een grote impact op Beau´s leven maar ook op dat van ons en zijn twee broers Tim en Sem. Inmiddels heeft diabetes een plek in ons gezin gekregen en gaan wij er allemaal mee om, met ups en downs uiteraard, maar het lukt. In Nederland zijn er ruim 100.000 mensen met diabetes type I en Beau is dan ook niet de enige op de Uilenbrink.

Al met al is leven met diabetes een hele uitdaging voor iedereen die ermee te maken heeft en daarom ben ik zelf ook een uitdaging aangegaan om geld op te halen voor de mensen bij de Bas van de Goor Foundation (www.bvdgf.org) die projecten opzetten om kinderen met diabetes meer te laten sporten wat een positieve invloed heeft op het insulinegebruik.

Ik loop daarom op 6 november van dit jaar de Marathon van New York, mijn eerste marathon, waaraan ik dus ook dit speciale doel heb gekoppeld. Ik train inmiddels zes maanden en ik zou het fijn vinden als je een donatie wilt geven zodat de Bas van de Goor Foundation haar goede werk kan doen voor kinderen als Beau.

Als je mij wilt volgen: Ik heb een Facebookpagina: www.facebook.com/joostrent.
Als je wilt sponsoren: Ik een sponsorpagina waar je een donatie kunt doen als dit verhaal je aanspreekt: www.werun2changediabetes.nl/lopers/profiel/1000000083/

Meer info over diabetes zie www.bvdgf.org/diabetes.

Dank voor jullie aandacht! Als je iets meer wilt weten kun je mij ook altijd aanspreken op het schoolplein of emailen: joostbouman@hotmail.com

Groet,
Joost Bouman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant