Volle maan wandeling voor iedereen

Algemeen 450 keer gelezen

VEGHEL | In het kader van de nationale activiteit: 'nacht van de nacht' organiseert IVN Veghel op zaterdagavond 20 oktober een avondwandeling in het Lijnt. Tijdens de spannende tocht in het donker zal aandacht zijn voor de beleving van de natuur in het duister en de aanpassingen van de zintuigen aan deze beperkende omstandigheden.

In het Lijnt zal een tocht worden gewandeld door de donkerste stukjes van Veghel. Het is erg moeilijk om echt donkere plekken te vinden in deze omgeving. Industrie, straatverlichting, tuinverlichting en verlichting van kassen, vormen een altijd durende vorm van lichtvervuiling, waardoor de natuur van de nacht verstoort wordt. Mensen zijn er ook niet meer aan gewend om in het donker te bewegen. Deze tocht geeft iedereen de kans nog eens te beleven hoe het is als er geen verlichting is en je ook geen zaklantaarn kunt gebruiken. De enige verlichting is de bijna volle maan. Als het helder is tenminste.

Om 20.00 uur verzamelen bij het Stadhuisplein voor carpoolers en om 20.20 uur start de wandeling. Startplaats: Schaapsdijk, 5741RK Laarbeek, dit is de grensplaats van Meierijstad met Laarbeek/Mariahout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant