Oma Lien.
Oma Lien.

Hoe leg je een kleinkind uit wat dementie is?

Algemeen 539 keer gelezen

VEGHEL | Dementie treft niet alleen iemand met dementie zelf, maar ook de naaste omgeving en familie. Hoe ervaren kleinkinderen het eigenlijk als opa of oma dement wordt? Hoe leg je aan een kleinkind uit wat dementie is? Deze en nog meer vragen staan op dinsdag 19 februari vanaf 19.30 uur centraal in het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel.

In de film 'Oma Lien' zien de bezoekers van het café kleindochter Christel (14) samen met haar oma Lien (84). Oma Lien heeft Alzheimer en raakt langzaam van de wereld vervreemd. Christel bezoekt haar oma twee keer per week, ondanks haar drukke leventje. Maar ze mist haar actieve en zorgzame oma van vroeger. Deze film belicht het thema dementie vanuit de ogen van een kleinkind. Vervolgens volgt er een gesprek met een kleinkind.

Elke maand kunnen mensen met dementie, hun naasten, professionals en andere geïnteresseerden, ja, eigenlijk iedereen die iets met dementie heeft, terecht in het Alzheimercafé voor de gemeenten Boekel, Landerd, Uden, Meierijstad, Bernheze en omgeving. In een informele sfeer ontmoeten zij elkaar, krijgen er informatie en wisselen er ervaringen en adviezen uit. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant