Sylvia leerde het vak van haar vader en op het conservatorium van Brussel (Foto: Clélia Schaeffer).
Sylvia leerde het vak van haar vader en op het conservatorium van Brussel (Foto: Clélia Schaeffer).

Uurtje Klassiek met kandidaat Koningin Elisabeth Concours

Algemeen 441 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Geïnteresseerden kunnen zondag 21 april om 15.00 uur een prachtig concert bezoeken in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof in Heeswijk-Dinther. Toptalenten Sylvia Huang (viool) en Madarys Morgan (piano) spelen in de serie Uurtje Klassiek een programma met werken van onder andere Bach, Beethoven en Debussy. De toegang is een vrijwillige bijdrage.

Dit is het tweede concert dat door een samenwerking tussen Kasteel Heeswijk-Dinther en het Uurtje Klassiek van Laverhof tot stand komt. 's Ochtends spelen de musici in het kasteel en 's middags, met een ander programma, in Laverhof. Het concert is tevens een voorbereiding op het Koningin Elisabeth Concours waaraan Sylvia volgende week zal deelnemen.
Sylvia Huang (1994) leerde het vak van haar vader en op het conservatorium van Brussel. Ze won eerste prijzen op verschillende muziekconcoursen. In 2012 werd ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België en anderhalf jaar later promoveerde ze daar tot co-solovioliste. Sinds 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen met drie collega's vormt ze het GoYa Quartet Amsterdam. Sylvia Huang treedt veel op in kamermuziekverband en in solorecitals.
Madarys Morgan studeerde piano in Cuba en Spanje, deed specialisaties in zangbegeleiding en kamermuziek en studeerde orkestdirectie in Duitsland. Samen met haar vaste sopraan Isabel Segarra won zij een muziekbeurs. Madarys Morgan treedt in vele landen op en is sinds 2017 als pianist verbonden aan het conservatorium van Karlsruhe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant