Burgemeester Kees van Rooij
Burgemeester Kees van Rooij

'Boerdonk straalt uit dat je op eigen kracht veel kunt bereiken'

Algemeen Bellen met de burgemeester 914 keer gelezen

Wekelijks bellen we met burgemeester van Rooij om te horen wat hij in de afgelopen week heeft meegemaakt. Het is teveel om op te noemen, daarom pikt onze burgemeester er dit maal drie hoogtepunten uit.

Sport Awards Meierijstad
Voor de allereerste keer vonden vorige week de Sport Awards Meierijstad plaats bij 't Spectrum in Schijndel. In de middag clinics en een verkiezing voor de jeugd en 's avonds een verkiezing voor de volwassenen. "Ik vond dat nadrukkelijk 'de kracht van samen' werd uitgestraald. Een goede organisatie en veel sporters waren er bij aanwezig. Zij werden op een mooie manier onder de aandacht gebracht. Een evenement als dit past heel goed in de lijn van bewegen en gezondheid, iets wat we binnen Meierijstad heel belangrijk vinden."

Boerdonk heeft veel power
Burgemeester van Rooij schoof aan voor een lunch met de dorpsraad van Boerdonk. Hij luisterde aandachtig naar alle initiatieven die er zijn en worden ontplooid om het dorp nog beter leefbaar te maken. "Boerdonk straalt uit dat je op eigen kracht veel kunt bereiken. Het dorp heeft veel power. Daarmee hebben ze veel bereikt. Daarnaast zijn ze ook realistisch naar de toekomst toe. Net als in veel andere kleine dorpen trekt veel jeugd weg, maar het is de kunst om ze weer terug te krijgen. Door allerlei leefbaarheidsacties zien ze in Boerdonk die jonge mensen na verloop van tijd weer terugkeren."

Volgens de burgemeester hebben alle kleinere kernen van Meierijstad specifieke aspecten waarin ze voorop lopen. "Die kennis en ervaring moeten we delen. We moeten denken in de kracht van samen, maar de eigenheid koesteren", aldus Van Rooij

Herdenken en bevrijding
Natuurlijk was onze burgervader afgelopen weekend in opperste paraatheid tijdens de herdenkingen op 4 en het vieren van de vrijheid op 5 mei. "Ik hoorde dat het bij alle herdenkingen in Meierijstad ook dit jaar weer drukker was en dat er steeds meer jeugd aanwezig is. Dat is heel belangrijk. Vorig jaar was ik bij de herdenking in Sint-Oedenrode. Dit keer was in het theater in Veghel waar het onderwerp 'Burgemeesters in oorlogstijd' werd uitgediept. Zang, dans en muziek op een ingetogen manier met een vertaalslag naar de huidige tijd. Daarna ben ik naar Wageningen gegaan waar ik de eer had om een fakkel met het vrijheidsvuur te overhandigen aan loopgroep Wijbosch. Zij brachten de vlam na een volle nacht wandelen naar Meierijstad."

Vrijheidsmaaltijd
Op vrijdag was Van Rooij aanwezig bij de Vrijheidsmaaltijd in de bibliotheek. "Wat betekent vrijheid? Dat stond centraal en daar werd over gepraat. Er waren ook vluchtelingen aanwezig. Als je hen hoort vertellen over hun ervaringen, besef je maar weer dat vrijheid niet vanzelfsprekend is", besluit de burgemeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant