Henk is al vele jaren zeer betrokken bij de natuur in de omgeving van Eerde.
Henk is al vele jaren zeer betrokken bij de natuur in de omgeving van Eerde. Foto: Ad van de Graaf

Koninklijke onderscheiding voor betrokken natuurbeschermer

Algemeen 747 keer gelezen

EERDE | Henk Biemans (1947) uit Eerde heeft op zondag 12 mei een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Henk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die hij al sinds jaren verricht voor de (Eerdse) gemeenschap. De onderscheiding werd uitgereikt vlak nadat de burgemeester Natuurtuin De Eerdse Bergen had geopend.

Henk is al vele jaren zeer betrokken bij de natuur in de omgeving van Eerde. Zo is hij al ruim twintig jaar een zeer gewaardeerd vrijwilliger van Staatsbosbeheer.

Binnen de Eerdse bossen is hij actief als natuurbeheerder en verricht hij onderhoudswerkzaamheden, controleert hij afrasteringen, ruimt hij zwerfafval op en voorziet hij bezoekers van informatie.

Daarnaast is Henk al vanaf 1986 actief in het wildbeheer. Hij is medeoprichter van de Stichting Natuurwerkgroep De Eerdse Bergen en op dit moment actief als vrijwilliger en bestuurslid. Het delen van kennis richting jong en oud, het werven van (sponsor)gelden, het verrichten van hand- en spandiensten binnen de natuurtuin: dit alles en nog veel meer doet Henk met veel passie en inzet.

Van 2001 tot en met 2011 was Henk betrokken bij de restauratie van de Eerdse molen. Hij was in die periode onder andere lid van de bouwcommissie waarin hij onder meer de schakel vormde tussen bestuur, bouwteam en vrijwilligers.

Afbeelding
Henk is al vele jaren zeer betrokken bij de natuur in de omgeving van Eerde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant