Toon Gerbrands, Coby van der Pas en oud-topspits Harry Lubse.
Toon Gerbrands, Coby van der Pas en oud-topspits Harry Lubse.

PSV Foundation en gemeente Meierijstad gaan samenwerken

Algemeen 1.356 keer gelezen

VEGHEL | PSV Foundation en de gemeente Meierijstad slaan de handen ineen. De maatschappelijke stichting van de club gaat zich inzetten om 'Walking Sports' in de gemeente mogelijk te maken en het beoefenen ervan stimuleren.

'Walking Sports' staat voor sport- en beweegactiviteiten op een lager tempo. Daarnaast is er ook ruim tijd voor gezelligheid in de vorm van een kop koffie en uiteraard een derde helft. "Walking Sports draagt enorm bij aan de vitaliteit van onze oudere inwoners. Daarnaast profiteren ook sportverenigingen van deze nieuwe aanwas van leden. Dubbele winst dus", reageert wethouder sport Coby van der Pas van de gemeente Meierijstad.

Namens de gemeente zette zij haar handtekening onder het contract dat de samenwerking bevestigt. Namens de PSV Foundation ondertekende bestuurslid Toon Gerbrands de overeenkomst. "De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden delen en een gevoel van trots creëren. Samen met gemeente Meierijstad Walking Sports stimuleren is daar een mooi voorbeeld van", aldus Gerbrands.
De Sportraad Meierijstad bij monde van haar voorzitter Rolf de Jong reageert positief. "Inclusief sporten geldt ook voor de oudere sporters die toch willen blijven bewegen en genieten van het sociale element van samen sporten'', aldus Rolf. Ook ambassadeur van het eerste uur Wim Vermeulen is blij met de samenwerking: ''Kenmerken van Walking Sports zijn ontmoeten, bewegen, meedoen en zelfredzaamheid. Dit alles wordt enorm gestimuleerd''.

Kick-Off
Op woensdag 29 mei aanstaande organiseren Gemeente Meierijstad en de PSV Foundation een kick-off evenement. Dit evenement is bedoeld voor bestuurders van sportverenigingen en senioren die graag sportief bezig willen zijn. Tijdens dit evenement vindt de uitleg plaats van het concept van 'Walking Sports' en begeleiden sportcoaches van de PSV Foundation en de gemeente Meierijstad de deelnemers bij de diverse sporten.

Spelersbus
Deelnemers maken kans om opgehaald te worden door de spelersbus van PSV, onder begeleiding van wethouder Coby van der Pas en oud-topspits Harry Lubse. Meer informatie over het evenement en aanmelden kun je vinden op: www.meierijstad.nl/kickoffwalkingsports.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant