Marco van Leuken uit Erp verzamelt spulletjes van Bavaria.
Marco van Leuken uit Erp verzamelt spulletjes van Bavaria.

Tentoonstelling Bavaria op verzamelbeurs in Eerde

Algemeen 820 keer gelezen

EERDE | Afdeling Zuid-Nederland van De Verzamelaar organiseert op zondag 26 mei een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Marco van Leuken uit Erp een tentoonstelling met zijn verzameling over Bavaria.

Ongeveer twintig jaar geleden is Marco van Leuken uit Erp begonnen met het verzamelen van allerlei Bavaria items. Hij weet niet meer precies waarom hij ermee begonnen is of wat zijn eerste item was. Waarschijnlijk is het uit nostalgie omdat zijn opa een café had in Erp waar Bavaria geschonken werd. Het leukst vindt Marco zijn verzameling bierglazen en -pullen. Hij heeft ongeveer 250 verschillende glazen. Daaronder zitten veel zogenoemde dubbeldrukken, met aan een kant het Bavaria logo en aan de andere kant een afbeelding van de speciale gelegenheid waarvoor ze uitgegeven zijn. Hij heeft zelfs een bierglas met een inhoud van zeven liter. Naast zijn verzameling bierglazen en -pullen heeft hij ook allerlei andere spulletjes van Bavaria zoals bierafschuimers, flesopeners, blikjes, speelkaarten, medailles en patches. In zijn verzameling zitten ook een aantal bijzondere items met een beperkte oplage of die alleen aan personeelsleden cadeau zijn gedaan.

Geïnteresseerd in deze verzameling? Kom dan een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Neem ook eens een kijkje op: www.verzamelbeurseerde.nl. Op deze site staat een uitgebreid verhaal. Ook een verzameling tentoonstellen op de verzamelbeurs in Eerde neem dan vrijblijvend contact op met Hannie van Duijnhoven via: 0613729837 of mail: verzamelbeurseerde@hotmail.com.

Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, onder andere van supermarktacties zoals de insectenstickers van AH en de Keukenhelden stickers van Jumbo enzovoorts. Maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kan men op de verzamelbeurs goed slagen. De entree van de verzamelbeurs is 1.50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis binnen.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 26 mei van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant