Tijdens Zijtaart Biedt Meer is er weer van alles te doen.
Tijdens Zijtaart Biedt Meer is er weer van alles te doen.

'De variatie spreekt bezoekers aan, ook buiten dorpse'

Algemeen 687 keer gelezen

ZIJTAART | Het jaarlijks terugkerende Zijtaart Biedt Meer wordt ook dit jaar weer gehouden op Vaderdag (16 juni). Tussen 10.00 uur en 20.00 uur staat heel Zijtaart op zijn kop. Het succesvolle evenement met een braderie en een pleinfeest heeft weer een vol programma.

Vaderdag in Zijtaart begint, nadat de mis van 09.30 uur is afgelopen, met een braderie en een oldtimerrit voor auto's, motoren, solexen en tractoren. De pater zegent eerst alle voertuigen in. Op de braderie vindt men allerlei kraampjes. "Het aanbod is weer groot. Wat er allemaal naar Zijtaart komt? Dat is een verrassing", vertelt Mirjan van Gorkum. Zij is nauw betrokken bij de organisatie. Nieuw dit jaar is het ondernemerscafé. Mirjan vervolgt: "Daar presenteren alle ondernemers van Zijtaart zich. We hebben dit jaar een eigen cafeetje met speciaal bier." Verder is er natuurlijk weer een loterij en is er van alles te doen voor kinderen. Tussendoor maken verschillende bands hun opwachten. Fieldtrip, Zeptic, Stags, Touché en Hear-it wisselen elkaar af op het open podium. Smileband sluit, vlak na de uitslag van de loterij die begint rond 17.30 uur, af met een optreden van ongeveer twee uur.

Variatie
Zijtaart Biedt Meer wordt ieder jaar goed bezocht. "Er is van alles te doen. Die variatie spreekt bezoekers aan, ook buiten dorpse. En de gezelligheid, daar komen mensen op af", denkt Mirjan. De eigenaresse van De FietsenWinkel vertelt wat volgens haar de charme van het evenement is. "Het is een productie van alle ondernemers in ons gemoedelijke dorpje. De samenwerking is super. De Zijtaartse ondernemers zitten zich in om er een mooie dag van te maken. De bezoekers waarderen dat."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant