Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Vakmanschap op grote hoogte

Algemeen 1.594 keer gelezen

Wellicht heb je wel eens iemand in een appelgroen shirt bovenop een dak zien staan. Ja? Dan was dat hoogstwaarschijnlijk iemand uit het team van Jess! Dakwerken. Het Veghelse bedrijf van Jess Willemsen werkt graag op grote hoogte, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. "De kwaliteit van ons werk moet onbesproken zijn. Pas als de klant tevreden is, dan zijn wij dat ook!"

Dat betekent onder andere dat Jess geen concessies doet aan zijn materialen. "Er zijn veel soorten dakbedekking in omloop, in verschillende kwaliteitsklassen. Wij werken alleen met eersteklas materialen. Want wat heb je aan dakbedekking waar je niet voor de volle honderd procent op kunt vertrouwen en waarvan je niet weet wat de levensduur is?"

Jess! Dakwerken is gespecialiseerd in zowel dakrenovatie als het realiseren van nieuwbouw daken. Hoewel het bedrijf pas sinds 2017 bestaat, heeft Jess al bijna 35 jaar ervaring in de branche. De tien personeelsleden (onder wie Jess en zoon Brenden) werken onder andere voor gerenommeerde bouwbedrijven, overheden en VVE's (Verenigingen Van Eigenaren).

Gratis onderhoud
Voor bedrijven heeft Jess! Dakwerken vanaf 1 juni 2019 een nieuw concept: nieuwe daken worden twee jaar lang van gratis onderhoud voorzien. Dat betekent overigens niet dat particulieren niet mogen bellen: ook voor een inspectie van 'de dakkapel van mevrouw Jansen' staan Jess en zijn mensen klaar. "Dat is juist het leuke van ons werk", aldus Jess. "We zijn altijd ergens anders actief, geen dag is hetzelfde. Een mooi kwaliteitsproduct leveren waar mensen écht iets aan hebben, dat is waar we het voor doen."

Belang van onderhoud
Jess adviseert klanten om de dakbedekking goed te onderhouden. "Net zoals met veel andere producten, verleng je met goed onderhoud de levensduur van je dakbedekking. Dit onderhoud kun je zelf uitvoeren, maar een onderhoudscontract is vaak veel aantrekkelijker. Als klant heb je er dan geen omkijken meer naar."

Vrijblijvende dakinspectie
Wie twijfelt over de staat van zijn dak, kan een vrijblijvende dakinspectie aanvragen. Jess: "En ook daarna gaat echt niet meteen de meter lopen. Vinden we dat nieuwe dakbedekking nog niet nodig is? Dan zeggen we dat eerlijk. Daarmee lopen we vast wel eens snelle omzet mis, maar ik investeer veel liever in goed advies en een langetermijnrelatie met onze klant."

Twijfel je over de staat van je dakbedekking? Met deze praktische tips controleer je zelf de kwaliteit!

Tip 1: Craquelévorming
Zon en UV-stralen kunnen leiden tot scheurvorming in de dakbedekking, zogenaamde craquelévorming. Dat ziet er qua structuur ongeveer zo uit als de droge bodem van een Zuid-Amerikaanse zoutvlakte. Serieuze craquelévorming kan leiden tot lekkages, vooral tijdens vorstperiodes ontstaan de meeste problemen.

Tip 2: Vochtige plekken
Vochtige plekken in de dakbedekking kunnen duiden op lekkages. Het beste controlemoment: na een koele, vochtige nacht met condensvorming. Wanneer de zon het dak heeft gedroogd en er vochtplekken overblijven, kan dat een zwakke plek of lekkage betekenen.

Tip 3: Krimp in de naden
Is er ruimte tussen de korte naden van twee banen dakbedekking (de kopse naden)? Dan kan dat duiden op teruggetrokken of gekrompen banen. Te ver openstaande naden zijn gevoelige plekken, die uiteindelijk vocht kunnen doorlaten.

Algemene tip: zonnepanelen
Heb je plannen voor zonnepanelen op je platte dak? Laat dan altijd een expert de staat van de dakbedekking beoordelen. Met nieuwe, kwalitatief goede dakbedekking voorkom je dubbel werk en zorg je dat de zonnepanelen gemakkelijk decennia lang probleemloos kunnen blijven liggen.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant