Wie wordt de nieuwe gemeentedichter van Meierijstad?
Wie wordt de nieuwe gemeentedichter van Meierijstad? Foto: Bert Verbruggen

Gezocht: gemeentedichter (m/v) voor Meierijstad

Algemeen 505 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Ben jij de nieuwe gemeentedichter die op zaterdagavond 17 augustus tijdens festival Het VerhAal bekend wordt gemaakt? Meld je aan en maak kans om twee jaar lang de functie van gemeentedichter te vervullen. "We zijn op zoek naar een gemeentedichter voor Meierijstad én een gemeentedichter voor Bernheze", aldus de organisatie van Het VerhAal. Het literaire festival is dit jaar voor het eerst twee dagen: 17 en 18 augustus.

Initiatiefnemers zijn De Compagnie, de Bernhezer Kunstkring (BKK) en de Bibliotheken Meierijstad en Bernheze. Zij vertegenwoordigen tevens de programmacommissie van festival Het VerhAal.
De nieuwe gemeentedichters krijgen dan ook meteen een rol op het festival, dat plaatsvindt op 17 en 18 augustus. De gemeente Meierijstad kent nog geen gemeentedichter. Voor de fusie van de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel waren er wel stadsdichters.

Oproep
"Wij zoeken een creatieveling die in Meierijstad woont of werkt of een sterke binding heeft met Meierijstad. Met jouw gedichten laat je inwoners met een frisse blik en op een originele, laagdrempelige manier kijken naar het dagelijks leven", zo laat de organisatie weten. Van de gemeentedichter wordt verlangd een aantal keren per jaar, gevraagd en ongevraagd, een gedicht te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Dodenherdenking of verkiezingen. In twee jaar tijd ontvang je in ieder geval vier opdrachten waar een vergoeding tegenover staat. De dichter (m/v) wordt officieel aangesteld door de organisatie van Het VerhAal en de gemeente. De gedichten kunnen worden gepubliceerd in de lokale pers, op social media en op de websites van de BKK, De Compagnie, Bibliotheken Meierijstad en Bernheze, Het VerhAal en TRV Bernheze. Daarnaast kan de gemeentedichter bij bijzondere gelegenheden gevraagd worden voor een optreden. De aanstelling is in principe voor twee jaar.

Aanmelden
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag de komende twee jaar gemeentedichter zijn? Meld je dan uiterlijk 31 juli aan. "Stuur twee gedichten van jouw hand en een korte biografie waarin je jezelf voorstelt naar info@hetverhaal.nu. Eén van de gedichten gaat over de rivier de Aa, het andere gedicht is een gedicht naar keuze", besluit de organisatie.
De jury bestaat uit de programmacommissie van Het VerhAal en iemand van beide gemeenten. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Meer weten over het literair festival Het VerhAal: www.hetverhaal.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant