Marita en Erik tussen de verhuisdozen in hun woning in Veghel.
Marita en Erik tussen de verhuisdozen in hun woning in Veghel.

Veghels echtpaar in eigen 'Ik Vertrek'-verhaal: 'Het is onze droom, laten we hopen dat het niet eindigt in een nachtmerrie'

Algemeen 10.042 keer gelezen

VEGHEL | Erik en Marita Janssen staan op het punt om Veghel voorgoed achter zich te laten. Binnenkort verhuizen ze naar het Weserbergland in Nedersaksen. Op 347 kilometer van Veghel beginnen ze Pension Waldschloß in het Duitse dorpje Fohlenplacken. Sterker nog, Marita is al vertrokken om wat klusjes te doen. "Wij gaan de uitdaging aan. Het is de start van onze droom", laat het echtpaar weten.

Ik Vertrek is een succesvol AVROTROS-programma. In een serie reportages worden Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd. Kijkers zien de voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van de familie en de eerste stappen in het land van bestemming. Erik en Marita werden aangemoedigd door de verhalen en zijn nu de hoofdrolspelers in hun eigen 'Ik Vertrek'-verhaal. Een droom die eindelijk uitkomt. "We lopen al jaren met het idee rond om te vertrekken uit Nederland. Onze kinderen (27 en 24 red.) zijn het huis uit en de honden gaan mee naar Duitsland dus er is niets wat ons nog tegenhoudt", legt Marita uit die haar laatste werkdag erop heeft zitten en inmiddels al richting Duitsland is vertrokken. De beide families waren niet verrast door het besluit van Erik en Marita. "Totaal niet, want ze wisten dat dit ging gebeuren. Onze kinderen staan er ook achter. We gaan niet naar Guatemala ofzo. Ze kunnen makkelijk een weekend langskomen. Wij zorgen dat er altijd ruimte is om te slapen", vult Erik aan.

Rust
Met Duitsland is er geen zomers oord uitgezocht en in het dorpje Fohlenplacken wonen nog geen 150 mensen. Een bruisend uitgaansleven kom je er niet tegen. Erik en Marita kozen de locatie om twee redenen uit: ze zijn de Duitse taal machtig en ze wilden een rustige omgeving met prachtige natuur. Volgens Erik hebben ze die gevonden: "De omgeving van Fohlenplacken is prachtig. Het pension ligt midden in een natuurgebied. Als je tot rust wil komen dan is Waldschloß een ideale overnachtingsplek. Het gejaagde leven in Nederland laten we achter ons." In en om het pension is van alles te beleven. "Gasten kunnen het natuurpark Solling-Vogler in. Daar zijn 150 kilometer aan goed gemarkeerde wandelroutes en zestien mountainbikeroutes. Of fietsen langs de rivier de Weser één van Duitslands populairste routes. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het lokale wildreservaat en vlakbij het pension ligt het meer Schieder, een klein meer in een prachtige omgeving. Er zijn genoeg mogelijkheden om te recreëren", vertelt Marita. In de zomer is de locatie geschikt voor motorrijders en in de winter voor langlaufers.
Pension Waldschloß heeft drie eenpersoons-, vijf tweepersoon en twee appartementen voor twee personen. Erik en Marita kunnen dus zo'n zeventien gasten ontvangen. In het witte gebouw heeft iedere kamer zijn eigen charme. Marita: "Ik zorg dat er elke ochtend ontbijt klaarstaat en 's avonds kan men een drankje drinken aan de bar of op het terras."

Ik Vertrek
Bij Ik Vertrek gaat er vaak een heleboel mis. Daar zijn Erik en Marita zich terdege van bewust. Desondanks vertrekken ze met vertrouwen richting Duitsland. Groot verschil met talloze Ik Vertrek uitzendingen is dat Erik en Marita niet zelf een vakantielocatie gaan opzetten. Ze nemen Waldschloß over. De basis ligt er al. "We krijgen veel hulp van de oude eigenaresse en de makelaar. Zij helpen tijdens de gesprekken met de notaris en met de belastingen. Tot nu toe loopt alles op rolletjes", stelt Erik. Aan het pand zelf hoeven ze niet veel te doen. Marina: "De grootste klus is het verwijderen van de vloerbedekking. Daar komen mooie houten vloeren voor in de plaats. Verder fleuren we de kamers op met onder andere wat Nederlands getint fotobehang." Erik vult aan: "Het is onze grote droom, laten we hopen dat het niet eindigt in een nachtmerrie", lacht hij. Last van heimwee verwacht hij niet te krijgen. "Je kan niet in de toekomst kijken, maar we hebben ons huis in Veghel verkocht. Het voelt als het einde hier en een nieuw begin daar. Zo staan we er ook echt in. Het is super spannend, maar we hebben er vooral veel zin in", besluit Erik. Vanaf 1 september kunnen er mensen blijven slapen.

Meer info is terug te vinden op: www.pensionwaldschloss.com. Vragen? Mail naar: info@pensionwaldschloss.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
SONY DSC
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant