Afbeelding

Bestuur VVN stapt op na 'oeverloze discussies'

Algemeen 901 keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) Meierijstad heeft unaniem besloten te stoppen met haar activiteiten. Dat laten ze weten via een brief aan het college. 'Oeverloze discussies' zijn de reden voor het vertrek.

In de brief wordt een reeks van gebeurtenissen en ontwikkelingen beschreven die zouden hebben geleid tot het aftreden van het bestuur en die zouden zijn veroorzaakt door de gemeente:- Het verbod om een ambtenaar de functie van bestuursvoorzitter te laten vervullen.
- De slechte samenwerking met gemeentelijk contactpersoon.
- Het 'voor de leeuwen werpen' van een nieuw contactpersoon.
- Het moeizame overleg over een aanvraag voor subsidie.
- De zwalkende besluitvorming rond een al dan niet verplichte scootmobiel-cursus en de gemeentelijke vergoeding daarvoor.

Hart heeft het college vragen gesteld omtrent het aftreden. De Meierijstadse politieke partij vraagt zich af of de verwijten van het vertrekkende bestuur juist zijn. Verder willen ze onder andere weten wat het College heeft gedaan om de, al dan niet terechte, onvrede bij het vertrekkende bestuur te voorkomen en/of weg te nemen.
De VVN-afdeling neemt onder andere het verkeersexamen in Schijndel af. Verder geven ze scootmobiel- en e-bike-trainingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant