Afbeelding

De charme? '800 kinderen een geweldige week bezorgen'

Algemeen 2.143 keer gelezen

VEGHEL | Het Julianapark staat deze week weer compleet in het teken van Veghel in Hout. Ruim 800 kinderen zin druk in de weer met het bouwen van hutten, uiteraard met een beetje hulp van papa's, mama's, opa's en oma's. Het bestuur van Veghel in Hout kijkt tevreden terug op de eerste dag. Voor Henriëtte van Amstel en Twan van Creij is het de laatste keer als bestuurslid.

Henriëtte is 13 jaar en Twan 25 jaar betrokken bij Veghel in Hout. Ze kwamen binnen met hun kinderen en zijn nooit meer weggegaan. Voor Twan is het na deze week echt afgelopen. Hij legt uit waarom: "Ik wil graag het stokje doorgeven aan de jeugd. Daarnaast ontstaat er weer wat vrije tijd die ik opnieuw kan invullen." Henriëtte neemt ook afscheid, maar de kans dat de kinderen haar volgend jaar 'gewoon' weer terugzien is vrij groot. In welke hoedanigheid, dat ziet de enthousiaste vrijwilligster wel. "Na vier jaar bestuur is het mooi geweest. Daar gaat veel tijd inzetten en ik wil tijd overhouden voor mijn muzikale ambities. Volgend jaar wil ik graag helpen door weer iets met de kinderen te doen. Die interactie blijf ik het leukste vinden."

Zonder vrijwilligers, geen Veghel in Hout.

Zowel Twan als Henriëtte zijn 'besmet' met het Bouwdorpvirus. Ze leggen uit wat de charme van Veghel in Hout is. "Dat is 800 kinderen een geweldige week bezorgen. Het is fantastisch om daaraan bij te dragen", vindt Henriëtte. Twan knikt en vult aan: "Het is ook heel gezellig en wij vinden het allebei fijn om iets terug te doen voor de Veghelse maatschappij."

Ideale locatie
Veghel in Hout loopt al jaren op rolletjes. Er ligt een draaiboek en alle vrijwilligers weten wat ze moeten doen. De samenwerking onderling is goed en iedereen spreekt van een 'hecht' team. Volgens Twan is met het Julianapark ook de ideale locatie gevonden.

Hij hielp op vijf verschillende plekken mee aan Veghel in Hout. "Eerst bij het Fioretti College, daarna op het Prins Willem Alexander Sportpark waar nu het Zwijsen College staat, toen op de Noordkade en De Knokert en nu hier in het park. Deze locatie is veruit de mooiste en beste. Hier ligt mijn hart. Veghel in Hout mag nooit meer weg uit het Julianapark. Daar moet de gemeente voor zorgen", vindt Twan. 

Liefde
Voor beide vrijwilligers is de liefde voor Bouwdorp overigens nog lang niet bekoeld. "Daar genees je niet van, nooit", zegt Twan stellig. Daar is Henriëtte het roerend mee eens. "Ik ben echt trots op wat we met zijn alle realiseren", besluit ze. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant