Afbeelding

Alzheimercafé over de kracht van bewegen in relatie tot dementie

Algemeen 544 keer gelezen

VEGHEL | Het is algemeen bekend dat bewegen belangrijk is voor iedereen. Bewegen heeft niet alleen effect op onze spieren, maar ook op allerlei processen in ons lichaam. Zo heeft beweging ook een positieve invloed op het dementieproces. Op dinsdag 20 augustus legt fysiotherapeute Gonny van Zutven in het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal in Veghel uit wat de kracht van bewegen is en hoe je verschillende manieren van bewegen kunt toepassen in het dagelijks leven. Het Alzheimercafé opent zijn deuren om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.

Tijdens deze avond wordt het duidelijk dat voldoende bewegen niet alleen belangrijk is voor mensen met dementie, maar ook voor de mantelzorgers. En daar zijn geen ingewikkelde apparaten voor nodig. Natuurlijk kun je gaan wandelen, fietsen, zwemmen en in de tuin werken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om bewegen in het dagelijks leven in te passen.
Gonny van Zutven is gespecialiseerd in het bewegen voor ouderen en begeleidster van de wandelgroep Blijf Actief, een wandelgroep voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Zij geeft deze avond niet alleen in theorie uitgebreid uitleg over de effecten van bewegen, maar geeft ook veel praktische voorbeelden en handvatten. Ze laat de bezoekers onder andere ervaren hoe je zelfs zittend op de stoel allerlei oefeningen kan doen en dit ook eenvoudig thuis kan toepassen.
Zo kan je door samen in beweging te zijn op een plezierige en ontspannende manier zinvol bezig zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant