Inwoners van Veghel, Rooi en Schijndel kunnen zich vanaf nu aanmelden.
Inwoners van Veghel, Rooi en Schijndel kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Maandelijkse groepswandeling voor chronisch zieke mensen

Algemeen 528 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | IVN Sint-Oedenrode start vanaf 6 september weer met de activiteit Biowalking. Dit is een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte, onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener. Samen wandelen in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk.

Al wandelend beantwoordt de zorgverlener vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik. "Een leuke manier om wandelend met de patiënt te praten in plaats van tegenover elkaar aan het bureau", vertelt de praktijkondersteuner. Onderweg vertelt de IVN-gids van alles over flora, fauna en landschap van het natuurgebied.

Bewegen en fit
Wat Biowalking bijzonder maakt, is de combinatie van bewegen, buiten zijn en gezelligheid. Deelnemers bouwen conditie op, vergroten hun zelfvertrouwen en wisselen ervaringen met elkaar uit. "Door mee te wandelen, heb ik net dat stapje meer leren zetten en het is ook erg gezellig", aldus een deelnemer. Biowalking is ook bedoeld om mensen te stimuleren zelf te gaan wandelen. Biowalking is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven. Komend najaar zijn er vier wandelingen op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur op 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december. Na de wandeling is het nog gezellig napraten onder het genot van een kop koffie/thee. De kosten bedragen 12.50 euro per persoon. Een begeleider kan ook deelnemen.

Voor informatie over deelname en aanmelding neem contact op met Connie Smits: biowalking.ivnrooi@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant