Yvonne Hendriks van Hendriks Mediation.
Yvonne Hendriks van Hendriks Mediation. Foto: Jowin Boerboom

Aandacht voor het belang van deskundige begeleiding bij scheiding

Algemeen 608 keer gelezen

VEGHEL | Vrijdag 13 september is de Dag van de Scheiding. Het is nog steeds zo dat één op de drie getrouwde stellen uit elkaar gaat. Reden genoeg om deze speciale dag in het leven te roepen waarop landelijke aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheiding.

De eerste echtscheiding in Nederland werd op 15 september 1796 uitgesproken en daarna volgden er velen. Scheiden doe je niet zomaar en als het besluit genomen is, dan moet je over veel zaken nadenken. En dat terwijl je voor je gevoel vaak in een emotionele achtbaan zit. Maar hoe ga je dan te werk en krijg je alles waaraan je moet denken wel goed in beeld? Dit kan door een afspraak te maken met Yvonne Hendriks van Hendriks Mediation. Vanuit haar kantoor in de Poort van Veghel begeleidt zij koppels die uit elkaar gaan.

Uit recent onderzoek blijkt dat 40 procent van de mensen die gescheiden zijn, bij nader inzien liever andere financiële afspraken hadden gemaakt. Denk hierbij aan afspraken over het vermogen, de woning, het opgebouwde pensioen en de alimentatie. Yvonne vindt het daarom belangrijk om de geldzaken en de rest wat er bij een scheiding komt kijken goed te bespreken en de financiële gevolgen van een scheiding toe te lichten. De afspraken die gemaakt worden zijn immers van belang om de ex-partners een goede start te laten maken na een scheiding. Als er minderjarige kinderen zijn, stelt Yvonne tevens een ouderschapsplan op waarin de (financiële) afspraken over de kinderen worden vastgelegd.

Wil je meer weten of een gratis intakegesprek plannen? Kijk op: www.hendriksmediation.nl of bel naar: 0613821314.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant