Afbeelding

Documentaire over de kracht van muziek bij dementie

Algemeen 392 keer gelezen

VEGHEL | De documentaire Alive Inside wordt op donderdagavond 12 september in Bibliotheek Veghel vertoond. In deze film volgen we 'Music & Memory' oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met dementie te prikkelen door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek. Een prachtige en ontroerende documentaire over de kracht van muziek bij dementie.

Deze documentaire vormde voor de Bibliotheek Meierijstad de inspiratie om het project 'Muziek op Maat' op te starten. De vertoning van de documentaire vormt de kick-off van dit project, waarbij de Bibliotheek mp3-spelers uitleent waar voor elke deelnemer muziek op maat op staat. Dit is bijvoorbeeld muziek waar diegene vroeger graag naar luisterde. Muziek zorgt voor herkenbaarheid en bovenal veel plezier en het gevoel van samenzijn: het creëert daarmee geluksmomentjes. De filmvertoning en het project 'Muziek op Maat' zijn een samenwerking tussen de Bibliotheek Meierijstad, Dementievriendelijk Meierijstad en ONS Welzijn.

Aanmelden
De documentaire is gratis toegankelijk voor iedereen die interesse heeft. Aanmelden kan via: www.bibliotheekmeierijstad.nl of door te bellen naar: 0413-342705.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant