Afbeelding

Opening uitbreiding Geronimo museum

Algemeen 470 keer gelezen

EERDE | De uitbreiding van het Geronimo museum in de St. Antonius Molen in Eerde wordt op dinsdag 17 september officieel geopend worden door US ambassadeur P. Hoekstra, WO2 veteraan Richard Dick Klein en burgemeester Kees van Rooij. Korporaal Dick Klein stond op 18 september 1944 naast sergeant Jacob Wingard op de steenzolder van de molen toen Jacob door een Duitse sluipschutter dodelijk werd getroffen.

De opening heeft een kleinschalig karakter. Na de herdenking in Eerde kunnen geïnteresseerden deze uitbreiding bezichtigen.
Het Geronimo museum in de St. Antonius molen in Eerde vertelt het verhaal van WO2, de bezetting, de bevrijding, de vreugde, maar ook het onvoorstelbare verdriet wat er in de dagen van de bevrijding geleden werd. Persoonlijke spullen, foto's en uitrustingstukken vertellen gedetailleerd de belevenissen van de personen die aan deze strijd hebben deelgenomen. De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de uitbreiding van het Geronimo museum. In deze uitbreiding krijgt onder andere het (Crossroads) verhaal van Carman Ladner en Elaine Smith een prominente plek. Maar bijvoorbeeld ook enkele uniformen van soldaten die in Eerde en zelfs in de beroemde battle of the sand dunes gevochten hebben.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant