Frans de Visser schat dat hij inmiddels tussen de 75.000 en de 80.000 bieretiketten heeft.
Frans de Visser schat dat hij inmiddels tussen de 75.000 en de 80.000 bieretiketten heeft.

Tentoonstelling bieretiketten op verzamelbeurs

Algemeen 607 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' houdt op zondag 22 september een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Frans de Visser uit Erp een tentoonstelling met zijn verzameling bieretiketten.

Frans is rond 1985 begonnen met het verzamelen van bieretiketten. Hij verzamelde toen al een paar jaar bierviltjes. In 1985 ging hij naar een camping in Venlo en daar begon een vriendschap met een man uit Den Haag die toen al ruim 30 jaar bieretiketten verzamelde. Die man haalde Frans over om ook bieretiketten te gaan verzamelen. Rond 1995 werd de man ernstig ziek en Frans mocht zijn verzameling ophalen.

Voor de bierviltjes schreef Frans regelmatig brouwerijen aan of ze nog nieuwe viltjes voor hem hadden, maar vaak kreeg hij dan bieretiketten thuis gestuurd. Bieretiketten zijn gemakkelijker te verzenden. Hij heeft zijn bierviltjes bijna allemaal kunnen ruilen tegen bieretiketten.

Frans schat dat hij inmiddels tussen de 75.000 en de 80.000 bieretiketten heeft. Hij denkt dat hij daarmee een middelgrote verzamelaar is. De echte grote verzamelaars hebben volgens hem 100.000 tot 150.000 bieretiketten. Frans verzamelt bieretiketten uit alle landen van de wereld. Meer informatie over de verzameling is te vinden op: verzamelbeurseerde.nl.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 22 september van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen. De entree van de verzamelbeurs is 1.50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis binnen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant