Oorspronkelijke kijk op de wereld van fotografe Marieke

Algemeen 431 keer gelezen

VEGHEL | De werkgroep Vorming en Toerusting organiseert lezingen in de H.Hartkerk aan de Vondelstraat 9 voor alle geloofsgemeenschappen van de Franciscusparochie. Let op: de avonden beginnen voortaan om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur.

Op maandag 7 oktober wordt er gesproken over 'een oorspronkelijke kijk op de wereld'. Fotografe Marieke van der Velden is 44 jaar geleden geboren en getogen aan de Bolstweg in Mariaheide. Zij heeft de afgelopen twintig jaar de hele wereld over gereisd. Vaak in opdracht van niet-gouvernementele organisatie (NGO's) als UNICEF en Save the Children.
Met haar fotoseries en film probeert ze het dagelijkse nieuws voor de kijker in een bredere en genuanceerde context te plaatsen. Wat weten we eigenlijk van elkaar en hoe zit het met de nieuwsgierigheid van mens tot mens?

Vluchtelingen
Zo reisde Marieke naar de Afghaanse hoofdstad Kabul om voor haar project: A Monday in Kabul, inwoners te vragen naar de favoriete plek van hun stad. Ook maakte zij met haar man Philip Brink The Island of All Together, een film waarbij vluchtelingen en toeristen op het eiland Lesbos met elkaar in gesprek gaan op een bankje in het park en aan zee.
Marieke vertelt boeiend over haar werk, de mensen die zij ontmoet en laat via haar foto's en film de mensen hun eigen verhaal vertellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant