Peter Verbakel, burgemeester Van Rooij en Gerrit Bongers.
Peter Verbakel, burgemeester Van Rooij en Gerrit Bongers. Foto: Ad van de Graaf

Koninklijke onderscheidingen voor twee vrijwilligers van Wijkvereniging De Zeven Eiken

Algemeen 882 keer gelezen

VEGHEL | Gerrit Bongers (1945) en Peter Verbakel (1948) uit Veghel hebben op zaterdag 5 oktober uit handen van burgemeester Kees van Rooij een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die de heren al sinds jaren verrichten voor Wijkvereniging De Zeven Eiken.

Gerrit is vanaf 1983 actief bij Wijkvereniging De Zeven Eiken. In deze periode heeft hij van 1993 tot en met 2018 de voorzittershamer gehanteerd.
Gerrit is bijna dagelijks aanwezig in het wijkgebouw waar hij zorg draagt voor lichte onderhoudswerkzaamheden en de schoonmaak, hij vervult het gastheerschap bij alle activiteiten die er plaatsvinden en organiseert samen met Peter de wekelijkse kaartavond. Ook is hij betrokken bij het lief en leed van de leden, zo bezoekt hij zieken en is Gerrit aanwezig bij uitvaarten of crematies. Het rondbrengen van het maandelijks wijkblad behoort ook tot zijn taken.

Peter
Peter is vanaf 1993 actief als penningmeester van Wijkvereniging De Zeven Eiken. Naast het penningmeesterschap dat hij nog steeds vervult, is hij ook op vele andere terreinen actief. Zo houdt Peter de aanmeldingslijsten van de vele activiteiten die de vereniging organiseert bij, is hij aanwezig bij vele activiteiten en vervult dan de rol van gastheer. Bij jubilea, lief of leed verzorgt Peter de kaartjes. Tevens brengt hij maandelijks het wijkblad uit.
Beide heren waren al in 1967 betrokken bij het opknappen van een aangekochte speeltuin. Dat was nog voordat het tot Wijkvereniging opgericht werd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant