Afbeelding
Foto: Zweitse Landsheer

Prins Hannes neemt afscheid, toch? 'Misschien weiger ik wel om af te treden'

Algemeen 1.613 keer gelezen

VEGHEL | Prins Hannes d'n Derde neemt tijdens de Hofzittingen op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 november afscheid als prins carnaval van Kuussegat. Han Versantvoort blikt terug op een fantastische periode.

"Misschien weiger ik wel om af te treden. Dan blijf ik nog een jaar prins", lacht Han. Een grapje natuurlijk, maar het geeft wel aan hoe leuk hij het jaar als prins heeft ervaren. "Het was een super jaar om mee te maken. Ik had privé en zakelijk een roerige tijd achter de rug. Dat ik prins mocht zijn, voelde als een cadeautje. Ik heb er prachtige herinneringen aan over gehouden."

Zenuwachtig
Han is blij dat hij ook iets voor de gemeenschap heeft terug mogen doen. "De bezoekjes aan ouderen, de jeugd en verstandelijke gehandicapten zijn waardevolle ontmoetingen." Een van de hoogtepunten afgelopen jaar sluit daar mooi op aan. "Het bezoek aan Joachim & Anna deed me heel veel. Mijn moeder heeft daar lang gewoond. Daarnaast vond ik de reacties van de verstandelijk gehandicapten heel leuk." Een beetje zenuwachtig was hij voor de carnavalsmis in de Lambertuskerk. "Dat heeft toch iets magisch. Ik vond het gaaf om mee te maken."

Control freak
Volgens Han moet de nieuwe prins vooral genieten. "Ik ben best een control freak, maar dat heb ik snel losgelaten. De Kuussegatters hebben alles goed geregeld. Je moet het vooral over je heen laten komen." Tijdens de komende Hofzittingen gaat de aftredende prins vooral genieten.
Over de nieuwe prins wil Han nog niet teveel zeggen. "Het is een aardige kerel en ik denk dat hij nu al zenuwachtig is", lacht hij.

De Hofzittingen van CV de Kuussegatters zijn in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant