Dré is trots op de veerkracht van zijn team.
Dré is trots op de veerkracht van zijn team.

Pietenburo gered: 'De reacties zijn echt verpletterend'

Algemeen 1.927 keer gelezen

VEGHEL | Het noodlot sloeg voor Dré den Ouden twee weken geleden toe. Uit een loods werden bijna alle materialen en al het gereedschap voor het Pietenburo en de Slaapkamer van Piet gestolen. Na zijn emotionele oproep kreeg Dré talloze reactie en steunbetuigingen. Zowel in woord als daad. "De respons is echt verpletterend. Het Pietenburo is gered", aldus Dré.

Dré den Ouden en zijn team zijn al jaren verantwoordelijk voor het Pietenburo en de Slaapkamer van Piet. Alle benodigdheden worden vrijwel allemaal gedoneerd door de Veghelse gemeenschap. Er leek niks aan de hand totdat er werd ingebroken in de loods waar alle spullen lagen opgeslagen. "De dieven moeten een groot busje hebben gehad, want er is veel meegenomen. Draadloze microfoons, omvormers, verlichting en audioapparatuur. Maar vooral (elektronisch) gereedschap. Het zijn ervaren boeven geweest, want ze hebben alle waardevolle spullen eruit gepikt."Nadat Dré zijn verhaal had gedaan tegenover ons kreeg hij talloze reacties. "Niet normaal. Van alle kanten werd ik benaderd. Er werd ons ook van alles aangeboden. Van diensten tot apparatuur en van geld tot gereedschap. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel steunbetuigingen we hebben gehad."

De Brief voor Sinterklaas
De komende tijd volgen er nog een aantal acties waarbij geld wordt opgehaald voor het Pietenburo en de Slaapkamer van Piet. Zo worden er pannenkoeken verkocht bij Geel-Zwart. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Dré en consorten.
Bij de Industry Bioscoop gaat zaterdag 12 oktober de film De Brief voor Sinterklaas in première. Een deel van het geld dat wordt opgehaald tijdens de extra feestelijke voorstelling, met een meet & greet met Oehlie een van de hoofdrolspelers uit de film, wordt gedoneerd aan de sinterklaasclub. De film start om 15.30 uur. Er is op die dag bij de Veghelse bioscoop op de Noordkade ook een winactie met een gave hoofdprijs.

'Trots'
Van de gestolen spullen heeft Dré nooit meer iets teruggezien. "Op camerabeelden zie je een busje verdacht langzaam voorbijrijden, maar te kort aanwezig zijn om alles in te laden. Misschien hebben ze daarvoor alles al klaar gelegd? Ik weet het niet. Het maakt ook niet zoveel meer uit. Door alle hulp komt het dit jaar 'gewoon' weer goed."
Tot slot wil Dré graag zijn team een groot compliment maken. "We hebben van iets negatiefs iets positiefs gemaakt. Daar ben ik trots op", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant