Afbeelding

Team Meierijstad valt in de prijzen bij Keukenbazen Battle

Algemeen 464 keer gelezen

VEGHEL | Team Keukenmasters uit 's-Hertogenbosch is de grote winnaar geworden van de Keukenbazen Battle. De prijs voor Meest Creatieve Team ging naar Meierijstad.

Floortje, Mare en Filiz deden onder de naam De Moongirls mee aan deze verkiezing. Zij kregen de prijs voor hun Lekkernijen uit het Heelal. Het team werd gecoacht door chef Alex van Rossum van De Gouden Leeuw. De jury was lovend: "Het concept achter het gerecht is goed uitgedacht en de meiden kunnen het ook uitstekend vertellen. Zij zijn de Greta Thunbergs van Nederland: ze komen op voor het klimaat, door een gerecht te maken dat laat zien dat de zon, de maan, de sterren en de aarde prachtig zijn en we daar zorgvuldig mee om moeten gaan. Ook de presentatie is heel bijzonder. Een feest voor het oog."

De winnaars werden woensdagavond bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij HAS Hogeschool/Agri&Food Plaza. Afgelopen zaterdag kookten de teams uit de vijftien deelnemende gemeenten in Noordoost Brabant hun gerecht live voor de jury, bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Deze vijftien teams waren de besten in hun eigen gemeente. De topjury - bestaande uit culinair communicatiespecialist Anouschka Peterink, trendwatcher & hoofdredacteur van FoodInspiration Maaike de Reuver, de Arnhemse topchef Jin Hu en Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle - proefde alle gerechten en beoordeelde ze op onder meer smaak, presentatie, creativiteit en het gebruik van producten van lokale telers.

Meer informatie is te vinden op: www.keukenbazen.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant