Vaccinatiecampagne in Brabant-Zuidoost

Algemeen 323 keer gelezen

REGIO | GGD Brabant-Zuidoost is vanaf 21 oktober gestart met de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Zij vaccineren gedurende twee weken op elf goed bereikbare plaatsen in de hele regio.

Kinderen die dit jaar negen worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP).
Meisjes die dit jaar dertien worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie).

Het RIVM stuurt ongeveer twee weken voor de vaccinatiedatum een brief met oproepkaart. In de brief staan datum, tijd en plaats van de inenting genoemd. Bij verhindering stuurt het RIVM na een jaar automatisch een tweede oproep.
Jongeren, geboren tussen 2001 en 2005, die in het najaar 2018 en/of voorjaar 2019 de meningokokken ACWY-vaccinatie hebben gemist, kunnen alsnog hun prik halen. Zij krijgen hiervoor een herinneringsuitnodiging.
Dit najaar is er landelijk een inhaalmogelijkheid voor meisjes, geboren in 2002 en 2003, die nog niet tegen HPV gevaccineerd zijn. Zij krijgen van het RIVM hiervoor een uitnodiging. Deze meisjes moeten daarna nog twee keer terugkomen voor de tweede en derde HPV-vaccinatie. Pas na de derde vaccinatie zijn zij voldoende beschermd. De GGD vaccineert tot en met 4 november. Alle info over de vaccinaties en locaties staat op: www.ggdbzo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant